NEVÜ’de Yılın Sekizinci Senato ve Yedinci Yönetim Kurulu Toplantısı Yapıldı

04 Mart 2022 1508
NEVÜ’de Yılın Sekizinci Senato ve Yedinci Yönetim Kurulu Toplantısı Yapıldı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ)'de 2022 yılının sekizinci ‘Senato’ ile yedinci ‘Yönetim Kurulu Toplantısı’ yapıldı.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi üst yönetim organı olan Senato ve Yönetim Kurulu Toplantısı Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin başkanlığında Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu ile Prof. Dr. Serkan Şahinkaya, Genel Sekreter Nihat Çavuşoğlu, fakülte dekanları, yüksekokul ve meslek yüksekokullarının müdürleri ile diğer fakülte temsilcilerinin katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Gündemdeki konuların görüşülüp karara bağlandığı toplantıda, 2021-2022 eğitim – öğretim yılı bahar dönemi için yürütülen çalışmaların değerlendirildi. Toplantıda ayrıca, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı tarafından 'Doğal ve Kültürel Miras Turizmi' alanında ‘Bölgesel Kalkınma Odaklı Üniversiteler’ arasına alınan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) olarak eğitim, bölgesel kalkınma ile araştırma ve yenilik, destinasyon gelişimi ile doğal ve kültürel miras konusundaki kapasiteyi artıracak, edinilen ve sahip olunan bilgi, tecrübe ve yetkinlikleri bölge için kullanarak ekonomik, sosyal ve kültürel değere dönüştürmek amacıyla gerçekleştirilecek olan etkinliklerin düzenlenme usul ve esaslarını belirlemek üzere üniversite bünyesinde “İhtisaslaşma Etkinlik Komisyonu” kurulması kararlaştırıldı.