NEVÜ’de Doğal ve Kültürel Miras Turizmini Geliştirmek Üzere Üniversite-Sektör Temsilcileri Toplantısı Yapıldı

04 Mart 2022 1252
NEVÜ’de Doğal ve Kültürel Miras Turizmini Geliştirmek Üzere Üniversite-Sektör Temsilcileri Toplantısı Yapıldı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörlüğü üniversite-sanayi iş birliği çerçevesinde “Doğal ve Kültürel Miras Turizmi' alanında ihtisaslaşan ‘Bölgesel Kalkınma Odaklı Üniversite’ olarak, Nevşehir Sanayici ve İş İnsanları Derneği (NESİAD) ile bir araya geldi. NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin başkanlığında yapılan toplantıda bölgesel kalkınma alanlarında üniversite ve sektör arasında yapılacak iş birlikleri, araştırma ve yenilikçi proje ve faaliyetler üzerine görüşüldü.

NEVÜ Rektörlük Kadıncık Ana Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya; NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serkan Şahinkaya, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Mehmet Cansız, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ersan Kabalcı, Genel Sekreter Nihat Çavuşoğlu, Pomza Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. İsmail Dinçer, Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Emine Zehra Turan, Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Ahmet Durmaz, Kapadokya Teknopark Müdürü Dr. Bilgin Yazlık, Bölgesel Kalkınma Programından sorumlu İhtisaslaşma Koordinatör Yardımcısı Dr. Mustafa Ünsalan, NESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ertaş, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Kahraman, NESİAD Yönetim Kurulu Üyeleri Selim Daldiken, Yüksel Gizligider, Hamdi Dinler ve Fatih Altuntakan katıldı.

Toplantı da konuşan NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından ‘Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Projesi’ kapsamında “Doğal ve Kültürel Miras Turizmi' alanında ihtisaslaşan üniversite olarak, şehrin ve bölgenin başta turizm ve sanayisi olmak üzere, sahip olduğu tüm değerleriyle birlikte kalkınmasına büyük önem verdiklerini ve bu yönde de sektör temsilcileriyle ortak çalışmalar ve projeler yürütmeyi amaçladıklarını söyledi.

Bugün de sektör temsilcilerimizle bir araya gelerek sektörün bizden talep ve beklentilerini dinlemek istedik. Böylelikle hep birlikte sektörün gelişip büyüyerek daha iyi noktalara gelmesini sağlayacak ortak çalışma ve projelere de üniversite olarak nasıl bir destek vereceğimizi de ele almış olacağız” dedi.

NESİAD Başkanı Mustafa Ertaş ve yönetim kurulu üyeleri ise üniversitenin sektör temsilcileriyle bir araya gelerek bire bir istek ve taleplerini dinlemesi ve kendilerine destek vermesinden duydukları memnuniyeti dile getirerek Rektör Aktekin ve yönetimine teşekkür etti.

Toplantıda, Üniversite-Sektör iş birliğinin güçlendirilmesi için ortak proje kültürünün geliştirilmesi, üniversite öğrencilerine staj imkanlarının sunulması, fabrikalara, üretim tesislerine ve hizmet işletmelerine düzenlenen teknik gezilerinin artırılması, sektörel bazlı insan kaynağı ihtiyacına yönelik çalışmaların yapılması, sektörün ihtiyacı olan eğitim ve sertifika programlarının düzenlenmesi konularında yapılacak iş birliği imkanları ele alınarak üniversite ile sektör arasında yürütülebilecek ortak çalışma ve projeler üzerine görüşmelerde bulunuldu.