Rektör Aktekin “12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulünün 101. Yılı ve Mehmet Âkif Ersoy’u Anma Günü Programı”na Katıldı

12 Mart 2022 1306
Rektör Aktekin “12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulünün 101. Yılı ve Mehmet Âkif Ersoy’u Anma Günü Programı”na Katıldı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulünün 101. Yılı ve Mehmet Âkif Ersoy’u Anma Günü Programı”na katıldı.

Nevşehir Belediyesi Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen programa; Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Nevşehir Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Çınar, Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Nevşehir İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Bahittin Murat Yakın, Nevşehir İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Memet Polat, Nevşehir Jandarma At ve Köpek Eğitim Merkezi (JAKEM) Komutanı Jandarma Albay İlyas Uysal, daire müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin ve il protokol üyelerinin Nevşehir Şehit Demet Sezen Güzel Sanatlar Lisesi ve Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan “Mehmet Âkif Ersoy ve İstiklal Marşı” konulu resim sergisinin açılışını gerçekleştirerek sergide yer alan eserler hakkında bilgi aldıkları program;  saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ve Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Memet Polat’ın açış konuşmasıyla başladı.

İl Müdürü Polat “Şanlı bayrağımız ve onun istikbalini ebedileştiren ve bir manzume olan İstiklal Marşı, hiç kuşku yok ki milletimizin tarihini, bağımsız sevdasını, ülkü ve ideallerini yansıtan, nesiller boyunca yüreklerde hissedilerek coşkuyla okunan milli bir marş olmuştur.  Bu duygularla Mehmet Âkif’i tanır ve İstiklal Marşı’nın ruhunu tüm benliğimizle hissedersek, ezelden beri hür yaşamış ve hür yaşayacak bir milletin fertleri olarak dünya milletler tarihinde şanlı yerimizi korumuş oluruz” diye konuştu.  

Günün anlam ve önemine dair hazırlanan öğretmenlerin dilinden İstiklal Marşı’nın on kıtasının okunduğu ve “İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy” konulu sinevizyon gösterimleri, öğrencilerin “Çanakkale Şehitlerine” adlı şiir dinletisi ve Kapadokya Anadolu Lisesi öğrencilerinin “İstiklal Marşı” konulu oratoryosu ile devam eden program sonunda  “İstiklal Marşı’nı Güzel Okuma”, “Kompozisyon” ve “Resim” yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Öğrencilere ödüllerini Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, Nevşehir Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Çınar ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin verdi.