NEVÜ’de “Ölürken Dirilenler” Konulu Konferans Düzenlendi

19 Mart 2022 1331
NEVÜ’de “Ölürken Dirilenler” Konulu Konferans Düzenlendi

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi’nde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. yıl dönümü münasebetiyle “Ölürken Dirilenler” başlıklı konferans düzenlendi.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümüyle Genç Edebiyatçılar Yeni Kalemler Kulübünün organizasyonuyla NEVÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Zeynep Korkmaz Konferans Salonu’nda düzenlenen programa, üniversitenin akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda, Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Şamil Yeşilyurt, “Ölürken Dirilenler” konulu bir sunum gerçekleştirdi.

Çanakkale Savaşı’na dair özel görüntülerle desteklediği konuşmasında Çanakkale Şehitleri’ni anmaktan öte onları anlamak gerektiğini belirten Yeşilyurt, Çanakkale Zaferi’nin kolay kazanılmadığını, bu büyük zaferin vatanın her köşesinden katılan vatan evlatlarının ortaya koyduğu cansiperane fedakarlıklarla kazanıldığını vurguladı.

Program, konuşmacıya, emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkürle sona erdi.