Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı Yöneticileri Stratejik Plan, Doğal ve Kültürel Miras Turizmi İhtisaslaşması ve Proje Değerlendirme Çalışmaları Amacıyla NEVÜ’yü Ziyaret Etti

31 Mart 2022 1772
Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı Yöneticileri Stratejik Plan, Doğal ve Kültürel Miras Turizmi İhtisaslaşması ve Proje Değerlendirme Çalışmaları Amacıyla NEVÜ’yü Ziyaret Etti

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı ile Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörlüğü tarafından hazırlanan “Proje Değerlendirme Toplantısı” gerçekleştirildi.

NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı Eğitim ve Kültür Daire Başkanı Tolga Balcı, Sağlık Daire Başkanı Cesim Çelik, Yatırım Programlama, İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanı Mehmet Cem Fendoğlu, NEVÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu, Prof. Dr. Serkan Şahinkaya, Genel Sekreter Nihat Çavuşoğlu, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Mehmet Cansız ve ilgili NEVÜ yöneticileri katıldı.

NEVÜ fiziki ve akademik yapılanması, kampüsler, 2022 yılı bütçesi ve projeler, NEVÜ Doğal ve Kültürel Miras Turizmi İhtisaslaşması ve NEVÜ Stratejik Planının değerlendirildiği toplantıda NEVÜ’de hazırlanan birçok projenin amaç, hedef, faaliyet ve bütçeleri ile ilgili sunumlar gerçekleştirildi.

“Proje Değerlendirme Toplantısı” sonrası NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin başkanlığındaki toplantı heyeti, Damat İbrahim Paşa Kampüsünde bulunan Kapadokya Teknopark, Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi Tesisleri, Hoca Ahmed Yesevi Kütüphanesi, Merkezi Spor Tesisleri, Yaşam Merkezi, Diş Hekimliği, Fen-Edebiyat ve Turizm Fakültelerini ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Daha sonra NEVÜ Avanos Kampüsüne geçen heyet, Avanos ilçesinde bulunan Kapadokya Yaşayan Miras Müzesini ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı ile Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörlüğü tarafından yapılan toplantı ve yerinde incelemelerin çok verimli geçtiğini belirten NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, “Cumhurbaşkanlığımız Strateji ve Bütçe Başkanlığının değerli katılımcıları ile birlikte gerçekleştirdiğimiz bu çok verimli toplantıda üniversitemizin projeleri ile “Doğal ve Kültürel Miras Turizmi İhtisaslaşma” alanında hazırlanan Strateji ve Yol Haritası ve NEVÜ Stratejik Planımızı değerlendirerek 2022 yılı bütçesi ile ilgili çok değerli istişarelerde bulunduk" dedi. Aktekin,  toplantının düzenlenmesinde emeği geçen başta Cumhurbaşkanlığı Strateji Bütçe Başkanı İbrahim Şenel olmak üzere Strateji ve Bütçe Başkanlığının yöneticileri ile NEVÜ akademik ve idari personeline teşekkürlerini sunarak, değerlendirme sonuçlarının üniversite, bölge ve Nevşehir için hayırlı olması dileklerini iletti.