NEVÜ ÜNİKOP Dönem Başkanlığını Konya Teknik Üniversitesine Devretti

31 Mart 2022 1598
NEVÜ ÜNİKOP Dönem Başkanlığını Konya Teknik Üniversitesine Devretti

ÜNİKOP Dönem Başkanlığı devir teslim töreni ve 2022 yılı 1. Olağan Üst Kurul toplantısı gerçekleştirildi.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’in yürüttüğü KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği (ÜNİKOP) Dönem Başkanlığı, 1 yıllık görev süresinin dolmasının ardından yapılan törenle Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN)’e devredildi.

KOP Bölgesi üniversiteleri arasında eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve toplumsal hizmet gibi alanlarda, üniversite-sanayi etkileşimini ve üniversite-şehir bütünleşmesini ileri düzeye taşımak ve ülkemizin gelecek vizyonuna ve kalkınma çabalarına katkı sağlamak amacıyla kurulan ÜNİKOP, 2022 yılı faaliyetlerini Konya Teknik Üniversitesi başkanlığında sürdürecek.

ÜNİKOP Dönem Başkanlığı devir teslim töreni, Konya Valisi Vahdettin Özkan, KOP Başkanı Mahmut Sami Şahin, NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin,  Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik ve diğer ÜNİKOP üyesi Üniversite Rektörleri, KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı yetkilileri ile KTÜN akademik ve idari personelinin katılımlarıyla Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

KTÜN Gelişim Yerleşkesinde yapılan törende konuşan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü, Prof. Dr. Semih Aktekin, “2021 Yılı ÜNİKOP Dönem Başkanlığı görevimizde dünyayla beraber ülkemizi de etkisi altına alan Pandemi şartlarından dolayı uzaktan eğitim konularına odaklanarak üniversite olarak bu konuda oldukça büyük deneyim kazandık ve çok sistemli bir alt yapı oluşturduk.  Ayrıca,  üniversitelerin bulundukları bölgeye katkı sunmaları bakış açısıyla turizm odaklı faaliyetlere ağırlık verdik.  Bu süreçte jeotermal kültürel miras hazinesinin ortaya çıkarılması adına da birçok çalışma gerçekleştirdik. Yine ilk kez üniversitelerimiz, teknoloji transfer ofislerimiz ve teknoparklarımız arasında ortak projeler yürütme amacıyla çok önemli protokoller imzaladık.

UNESCO ve Sayın Cumhurbaşkanımızın 2021 yılını ‘Hacı Bektaş Veli Anma Yılı’  ilan etmeleri münasebetiyle Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi olarak üniversitemizin isim sahibi Hünkâr Hacı Bektaş Veli’ye yakışır şekilde vefatının 750. Yılı dolayısıyla başta Kültür ve Turizm Bakanlığı olmak üzere Türk Tarih Kurumu Başkanlığı, Nevşehir Valiliği, Nevşehir Belediyesi birçok kamu kurumu ve sivil toplum kuruluşlarıyla beraber çeşitli etkinlikler düzenledik. 2021 yılındaki ön plana çıkan faaliyetlerimiz bunlardı ve bu faaliyetlerimiz ilerleyen süreçlerde de devam edecek. Bu vesile ile Birliğin faaliyetlerine bu güne kadar katkı sunan üniversitelerimize bir kez daha çok teşekkür ediyorum. Dönem başkanlığını bizden devralan Konya Teknik Üniversitesi’ne de başarılar diliyorum.” dedi.

UNİKOP’un 2022 Dönem Başkanlığı görevini devralan Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik de “Anadolu’nun tarım ve sanayi merkezi olan Konya’da, Teknik Üniversite olarak üzerimize önemli görevler düşmektedir. Bölgedeki tarım ve sanayi kuruluşlarıyla iş birliğini geliştirmek, ülkemizin yüksek teknoloji üssü haline gelmesine katkıda bulunacak gençler yetiştirmek, nitelikli araştırmalar yapmak ve üretilen bilginin uygulamaya koyulmasını sağlamak önde gelen hedeflerimizdir” diye kaydetti.  

Konya Valisi Vahdettin Özkan da “Hedef belirleme ve o hedefleri uygularken sürekli iyileştirme yapma ilerlemenin olmazsa olmaz parçaları olduğunu düşünüyorum. Bu kapsamda bölgemizin öne çıkan özelliklerine, sorunlarına odaklanarak ortak çalışmalar gerçekleştirerek daha da güçleneceğimize inanıyorum. Bu anlamda KOP idaremizi tebrik ediyorum. Üniversitelerimiz de yine aynı şekilde çalışmalarıyla bizlere rehberlik ediyor. Üniversite, kamu ve sanayi iş birliği içerisinde yapılan faaliyetlerle güzel çıktılara dönüştüğüne inanıyorum. İlerleyen süreçlerde ÜNİKOP ile de faydalı, verimli işler çıkacağına inanıyorum. Geçtiğimiz dönem ÜNİKOP Dönem Başkanı Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin ve yönetimine çalışmaları için teşekkür ediyor, yeni dönem başkanı Konya Teknik Üniversitemize de başarılar diliyorum” dedi.

KOP Başkanı Mahmut Sami Şahin ise konuşmasında “KOP İdaresi olarak “birlikte çalışma kültürünün gelişmesine katkı sunmak” misyonuyla, bölgemizdeki kurumlarımızla iş birliklerini güçlendirerek, eylem planlarına ve kalkınma süreçlerine yerelin katkısını arttırmayı amaçladık.

Bu kapsamda bölge kalkınmasının en önemli aktörlerinden KOP İllerindeki üniversitelerimizle ÜNİKOP çatısı altında bir araya geldik. ÜNİKOP üyesi 13 üniversitemiz bilgi ve ar-ge kaynağı olarak sadece kendi bölgesinde değil, bütünüyle ülkemizin sosyo-ekonomik kalkınmasına destek veriyor” şeklinde ifadelerde bulundu.  

ÜNİKOP Dönem Başkanlığı Devir Teslim Töreni’nin ardından davetlilerin katıldığı Türk sinemasında kitaptan uyarlama sinema ve dizi film afişlerinin sergilendiği “Perdedeki Sayfalar” sergi açılışının ardından ÜNİKOP Üst Kurul Üyeleri, detayları görüşmek üzere 2022 yılı 1. Olağan Üst Kurul Toplantısını gerçekleştirdi.