Nevşehir İl Protokol Heyeti ve Hayırseverler, Öğrencilerin İftar Programı Kapsamında NEVÜ’de Bir Araya Geldi

13 Nisan 2022 1700
Nevşehir İl Protokol Heyeti ve Hayırseverler, Öğrencilerin İftar Programı Kapsamında NEVÜ’de Bir Araya Geldi

Nevşehir İl Protokol Heyeti ve Hayırseverler, NEVÜ’de eğitim gören öğrencilere yönelik düzenlenen ‘2022 Ramazan Ayı İftar Programı’ kapsamında NEVÜ’de bir araya geldi.

Nevşehir Valiliği koordinasyonunda Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Türk Kızılay Nevşehir Şubesi, Nevşehir Belediyesi ve Nevşehirli Hayırseverlerin katkılarıyla üniversitede eğitim gören öğrencilere yönelik Ramazan Ayı boyunca hafta içi her gün 2000 öğrenciye iftar yemeğinin verildiği ‘2022 Ramazan Ayı İftar Programı’na Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin,  Ak Parti Nevşehir Milletvekili Yücel Menekşe,  Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Arif Parmaksız, Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş, Türk Kızılay Nevşehir Şube Başkanı Ercan Civelek, Ak Parti Nevşehir İl Başkanı Ali Kemikkıran, hayırseverler Mehmet Ali Öbekli, Mehmet Dirikoç, Sacit Uzer, Mustafa Erdoğan, Seyit İnce, Cavit Vergiveren, Muharrem Paslanmaz, İbrahim Karaşahin, Serhat Sonugelen, Ulutaş Dirlik, Şerafettin Acer, Serkan Aktaş, Hüsamettin Karataş, Selim Özmen, Prof. Dr. H. Abdullah Şengül ve Halit Avlanmaz katıldı.

NEVÜ  Tafana Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen iftar yemeğine katılarak 2000 öğrenciyle aynı anda iftarlarını açan Nevşehir İl Protokol Heyeti ve Hayırseverler, iftardan sonra öğrencilerle bir süre sohbet ettiler. 

Nevşehir’in hayırseverlik bağlamında Türkiye’de örnek illerden biri olduğunu belirten NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Ramazan Ayı’nın bereket ikliminde Nevşehir’imizin il protokol heyeti ve hayırseverlerini öğrencilerimiz ile aynı iftar sofrasında buluşturmaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Rektör Aktekin, “Bildiğiniz üzere üniversitemiz devletimizin yanı sıra Nevşehirli hayırseverlerimizin destekleriyle bugünlere gelmiştir. Nevşehir hayırseverlik bağlamında ülkemize örnek teşkil eden bir şehir konumundadır.  Geçtiğimiz iki yıl boyunca hayatımızın bir çok yönünü olumsuz etkileyen pandemi nedeniyle Ramazan Ayı’nın mutluluğunu ve sevincini hep birlikte yaşayamamıştık. Bu sene Nevşehir Valiliğimizin koordinesinde şehrimizin önde gelenleri ile öğrencilerimizi Ramazan Ayı’nda aynı gönül sofrasında buluşturarak bu özlemimizi hep birlikte gidermek için yola çıktık.  Sağ olsunlar, ilimizin devlet erkanı, sivil toplum kuruluşları ve hayırseverlerimiz bizleri yalnız bırakmayarak gerek maddi, gerekse manevi olarak bizlere destek verdiler.  Kendilerine şahsım ve tüm öğrencilerim adına bir kez daha teşekkür ediyorum.

Nevşehir Valiliğimizin koordinasyonunda üniversitemiz, Türk Kızılay Nevşehir Şubesi, Nevşehir Belediyesi ve Nevşehirli Hayırseverlerimizin katkılarıyla öğrencilerimize yönelik başlattığımız iftar programımız; hafta içi her gün 2000 öğrencimize iftar yemeği verilerek Ramazan Ayı boyunca devam edecek.

Ben bu vesileyle,  tüm insanlığın bu rahmet ve bereket ayının kerametini idrak ederek “barış” değerlerinde buluşması temennisi ile Mübarek Ramazan Ayı’nın; ülkemize, İslam âlemine ve tüm insanlığa sağlık, selamet, huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum.” diye konuştu.

Rektör Aktekin ayrıca, 24 saat açık olan NEVÜ Hoca Ahmed Yesevi Kütüphanesinde ders çalışan, araştırma yapan öğrencilere yönelik sahur yemeği ile çeşitli ikramlarda bulunan Genç Kızılay Nevşehir Şubesi ekibine de teşekkür etti.   

Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, AK Parti Nevşehir Milletvekili Yücel Menekşe ve Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran’ın da birer konuşma yaptığı iftar programının sonunda Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel  ve NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin  destek ve katkılarından dolayı il protokol üyeleri ve hayırseverlere teşekkür belgesi takdiminde bulundular.