NEVÜ Rektörü Aktekin “Bir Başka Kapadokya” Etkinliğine Katıldı

16 May 2022 1100
NEVÜ Rektörü Aktekin “Bir Başka Kapadokya” Etkinliğine Katıldı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Turizm Örgütü tarafından "En iyi kırsal turizm destinasyonu" ilan edilen ve Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Mustafapaşa Köyü’nde düzenlenen "Bir Başka Kapadokya" adlı turizm ve gastronomi etkinliğine katıldı.

Nevşehir Valiliği himayesinde, Kapadokya Üniversitesi, Ürgüp Kaymakamlığı, Ürgüp Belediyesi, Ahiler Kalkınma Ajansı ve Kapadokya Alan Başkanlığı iş birliği düzenlenen ve iki sürecek olan etkinliğin açılışına; Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Kapadokya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Karasar, protokol üyeleri ve davetliler katıldı.

Mustafapaşa Köyü’nde Kapadokya Üniversitesi Aşçılık ile Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümlerinin hazırladığı "yöresel tadım menüsü" ile başlayan etkinlik daha sonra Mustafapaşa Köyü’nde bulunan tarihi Mehmet Şakir Paşa Medresesi'nde Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel ve Kapadokya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Karasar’ın düzenlen etkinliğin önemine dair yaptıkları açılış konuşmaları ile devam etti.  

Etkinlik, yarın Kapadokya Üniversitesi’nin Ürgüp ilçesindeki yerleşke bahçesinde düzenlenecek Gastro Kapadokya Yemek Şenliği ve katılımcıların bölgedeki turistik merkezleri ziyaretlerinin ardından sona erecek.