Türkiye'nin İlk Serebral Palsili Uzay Mühendisi Karakaş NEVÜ’lü Öğrencilerle Buluştu

17 May 2022 1495
Türkiye'nin İlk Serebral Palsili Uzay Mühendisi Karakaş NEVÜ’lü Öğrencilerle Buluştu

Türkiye'nin ilk Serebral Palsili Uzay Mühendisi olan ve TÜBİTAK’ta Türkiye’nin savunma sanayinin de gelişmesi için önemli projelerde yer alan Turgay Karakaş, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ)’de düzenlenen “İmkansız Diye Bir Şey Yok” konulu söyleşi programında öğrencilerle buluştu.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Engelsiz Üniversite Birimi tarafından “Engelliler Haftası” etkinlikleri kapsamında üniversitenin Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi Damat İbrahim Paşa Salonu’nda düzenlenen programa; NEVÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serkan Şahinkaya, NEVÜ Engelsiz Üniversite Birim Koordinatörü Dr. Kağan Cebe, Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü Başkanı öğretim üyesi Dr. Ali Kaya, üniversitenin akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.

Etkinliğin açılışında konuşan NEVÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serkan Şahinkaya, insanlığın vazgeçilmez birer parçası konumunda olan özel gereksinimli bireylerin yaşamlarını her alanda kolaylaştırmak adına, toplumun her kesimine büyük görevler düştüğünü söyledi. Şahinkaya bu kapsamda üniversite olarak üniversitede eğitim görev yapan özel gereksinimli öğrenciler başta olmak üzere tüm bireylere yönelik yürüttükleri çalışmalara değindi.

Bedenle Değil Beyinle Gelen Başarı Öyküsü

Eğitim hayatından iş hayatı dönemine kadar elde ettiği başarı hikayesini katılımcılar ile paylaşan Türkiye'nin İlk Serebral Palsili Uzay Mühendisi olan ve Türkiye’nin Savunma Sanayi’nin de gelişmesi için önemli projelerde yer alan Turgay Karakaş, küçük yaşlardan itibaren önüne çıkan tüm engelleri ‘Başarabilirim’ arzusu ile aştığını söyledi.

Elmasın da çıkarıldığında bir kömür görünümünde olduğunu, ancak işlendiği zaman değer kazandığını ifade eden Karakaş öğrencilere de tavsiyelerde bulunarak, hiçbir zorluk karşısında vazgeçen birer bireyler olmamalarını ve istedikleri zaman her şeyi başarabileceklerini söyledi.

Söyleşi programı, Karakaş’ın konuşmalarının ardından katılımcılarının sorularını cevaplaması ve kendilerine NEVÜ Engelsiz Üniversite Birim Koordinatörü Dr. Kağan Cebe’nin plaket takdimiyle sona erdi.