NEVÜ’de Gelecek ve Kariyer Planlamasına Dair Söyleşi Yapıldı

18 May 2022 1073
NEVÜ’de Gelecek ve Kariyer Planlamasına Dair Söyleşi Yapıldı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından PEGEM Akademi Genel Müdürü Kerem Köker’in ve TRT eski haber spikeri Zafer Kiraz’ın konuşmacı olarak katıldığı “Gelecek ve Kariyer Planlamasına Dair” isimli söyleşi yapıldı.

NEVÜ Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapılan söyleşiye NEVÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serkan Şahinkaya, NÜKMER Müdürü Doç. Dr. E. Zehra Turan, Öğretim Görevlisi Dr. Toprak Keskin, Nevşehir PEGEM Akademi yetkilileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Öğrencilerin yoğun olarak katıldığı söyleşide kariyer planlaması, etkili iletişim yöntemleri, mülakatlarda iletişimin önemi, sınav süreç yönetimi, geleceği doğru okuma ve yön verme konularında interaktif bir söyleşi gerçekleştirildi.

“Ne iş yaparsanız yapın en iyisini yapın”

Yaklaşık 16 yıldır iletişimin alt dallarında eğitimler verdiğini belirten spiker Zafer Kiraz, kariyer planlamasının önemine değinerek “Kariyer planlaması Batı’da anaokulundan başlar. Sizlerde geç kalmadan hemen bu günden başlayarak planlarınızı yapınız. Şunu hiç unutmayın deneyim ve bilgi elbette önemlidir ama ne iş yaparsanız yapın en iyisini yapın” diye konuştu. Kendi kariyer basamaklarından ve TRT’deki deneyimlerinden bahseden Zafer Kiraz, günümüzde donanımlı ve işine hakim olmanın başarıyı getirdiğini hatırlattı.

“Şapkanızı önünüze koyun, eksiklerinizi tamamlayın”

Söyleşiye öğrencilere soru sorarak başlayan PEGEM Akademi Genel Müdürü Kerem Köker, “hayattan ne bekliyorsunuz?” sorusuna öğrencilerin verdiği cevaplar üzerine bir süre konuştu. Öğrencilere gelecekleriyle ilgili kariyer planlarını bir an önce oluşturmalarını söyleyen Kerem Köker, şapkalarını önlerine koyup eksiklerini tamamlamalarını tavsiye etti.

Nevşehir PEGEM Akademi ücretsiz ve indirimli kurs ile ücretsiz kitap çekilişi ile devam eden söyleşi programı, plaket takdimi ile sona erdi.