NEVÜ Rektörü Aktekin’den “19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” Kutlama Mesajı

18 May 2022 1265
NEVÜ Rektörü Aktekin’den “19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” Kutlama Mesajı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, “19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Rektör Aktekin kutlama mesajında “ 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Milletimizin gelecek nesillerine ve istikbaline verdiği yüksek değerin sembolleşerek bayrama dönüşmesinin adıdır.

19 Mayıs aynı zamanda bir kültürdür.  Bu  kültür;  Aziz Milletimizin bekası ve istikbali için yeni zaman ve mekân şartlarına göre yeni yöntemler geliştirerek; ‘muasır medeniyetlerin’ üstüne çıkmayı hedefleyen sarsılmaz iradesinin de sağlam temellerini oluşturur.

Zira, 19 Mayıs 1919’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde aziz milletimizin işgalci emperyalist güçlere karşı başlattığı haklı mücadele ile elde ettiği eşsiz başarı; milletimizin sahip olduğu bu sağlam kültürün bir tezahürü olmasının yanı sıra, ülkemizin bugün ve istikbalde büyük hedeflerine ulaşma yolunda önemli bir kilometre taşı olmuştur. 

Bu düşüncelerle, gençlerimiz başta olmak üzere Milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı en iyi dileklerimle kutluyor, milli egemenlik ve istikbalimiz uğruna mücadele eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşlarını, tüm şehit ve gazilerimizi rahmet,  minnet ve şükranla anıyorum” dedi.