NEVÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Öğretim Elemanı “EAP Leaders of Tomorrow (e-LOT)” Projesinde

06 Temmuz 2022 1350
NEVÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Öğretim Elemanı “EAP Leaders of Tomorrow (e-LOT)” Projesinde

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Yabancı Diller Yüksekokulu öğretim üyesi Doç. Dr. Selda Özer, British Council tarafından finanse edilen Çukurova Üniversitesi ve İngiltere Leeds Beckett Üniversitesi iş birliği ile yürütülen “EAP Leaders of Tomorrow (e-LOT)” projesine araştırmacı olarak seçilerek görev aldı. 

Katılımcılar arasından seçilen 5 İngilizce öğretim elemanlarından NEVÜ Yabancı Diller Yüksekokulu öğretim üyesi Doç. Dr. Selda Özer, proje koordinatörleri ile birlikte 13-17 Haziran 2022 tarihleri arasında projenin paydaşı olan İngiltere Leeds Beckett Üniversitesindeki Akademik Amaçlı İngilizce (English for Academic Purposes-EAP) öğretim sürecinin katılımcılar tarafından gözlenmesi etkinliğine katıldı. Özer ayrıca, 5 Temmuz 2022 tarihinde yapılan projenin kapanış toplantısında ise mentörlük sertifikası aldı. Projenin ikinci yılında mentörlerden en az 3 İngilizce öğretim elemanına benzer şekilde mentörlük yapması beklenmekte.

Türkiye’nin farklı üniversitelerinde görev yapan 25 İngilizce öğretim elemanının katıldığı projenin amacı, akademik amaçlı İngilizce (English for Academic Purposes-EAP) bağlamında Türkiye Yükseköğretim Kurumlarında genel ve akademik İngilizce öğreten İngilizce öğretim elemanlarının eğitim bilimleri alanında program tasarımı ve değerlendirme yeteneklerini kapsayan öğretim becerilerini geliştirmek.

İki yıllık projenin ilk yılı 4 modülden ve her bir modül 5/6 oturumdan oluşurken, modüller Ocak-Mayıs 2022 tarihleri arasında tamamlandı.

Projeyle ilgi detaylı bilgilere https://www.eapleadersoftomorrow.com adresinden ulaşılabilir.