Rektör Aktekin 6. Yılında 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programına Katıldı

16 Temmuz 2022 1344
Rektör Aktekin 6. Yılında 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programına Katıldı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Nevşehir’de bir dizi etkinliklerin gerçekleştirildiği “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” anma programına katıldı.

Nevşehir Valiliği ve Nevşehir Belediyesi tarafından TÜİK meydanında düzenlenen programa Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Çınar, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Bahittin Murat Yakın, İl Emniyet Müdürü Ali Loğoğlu, il protokolü, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

15 Temmuz 2016 tarihinde devletin ve milletin bölünmez bütünlüğü ile milli iradeye yönelik yapılmak istenen hain darbe girişiminin 6’ncı yılı dolayısıyla, tüm ülke genelinde olduğu gibi Nevşehir’de de düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Kur’an-ı Kerim Tilavetinin okunmasıyla başladı.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen sancak koşusunda sporcuların taşıdıkları sancağı Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel’e teslim ettiği program, günün anlam ve önemine dair yapılan konuşmalarla devam etti.

Programda konuşan Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, 15 Temmuz’un sadece Türkiye tarihinde değil, dünya demokrasi tarihinde de yerini alan şerefli, şanlı bir direnişin en anlamlı örneği olduğunu söyledi. Türk Milletinin nice kahramanları bağrından çıkardığını belirten Vali İnci Sezer Becel; “Kara bağrından Kurtuluş Savaşı’nda Nene Hatun’u, Antepli Şahinbeyi, Maraşlı Sütçü İmam’ı, İzmir’i işgal eden Yunanlılara ilk kurşunu sıkan gazeteci Hasan Tahsin’i yetiştiren bu kadim topraklar, 15 Temmuz gecesi de darbecilere karşı ilk kurşunu sıkan Ömer Halisdemir’i ve nice kahramanları yine bağrından çıkarmıştır. Bugün milletimizin tarihinde unutulmayacak bir günün yıl dönümü. 15 Temmuz sadece Türkiye tarihinde değil, dünya demokrasi tarihinde de yerini alan şerefli, şanlı bir direnişin en anlamlı örneğidir. Bu direniş kapkara bir geceden aydınlık bir sabaha uyanışımızın mücadelesidir” dedi.

15 Temmuz hainlerinin hayalinin Recep Tayyip Erdoğan’sız bir Türkiye olduğunu ifade eden Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran ise; “Hain darbe girişimini yapanların hayali asla bugünkü Türkiye değildi. Onların hayali; uyuşturucu tacirlerinin yolgeçen hanı yaptığı, terör örgütlerinin eylemleriyle ülkenin yöneticilerini sindirdiği, coğrafyasına hâkim olmayan, milli ve manevi değerlerinden koparılmış ve ahlakına sahip çıkamayan, lideri Recep Tayyip Erdoğan olmayan bir Türkiye’ydi” diye konuştu.

Konuşmaların ardından ilahi sanatçısı Abdurrahman Önül ve ünlü sanatçı Ali Kınık’ın sahne alarak çeşitli parçalar seslendirdiği program, gecenin ilerleyen saatlerinde 15 Temmuz hain darbe girişiminin seyrini de değiştiren, millete karşı birlik ve beraberlik ruhu aşılayarak manevi güç veren salanın Türkiye genelinde olduğu gibi Nevşehir’de de camilerden okunmasıyla sona erdi.