British Council Yaratıcı İş Birlikleri İçin Hibe Çağrısı

02 Eylül 2022 1369
British Council Yaratıcı İş Birlikleri İçin Hibe Çağrısı

British Council, bağlantı ve ağlar oluşturulmasına olanak tanıyarak, bilgi değişimi ve yaratıcı iş birliklerini desteklemektedir. Bu kapsamda sergi ve paylaşımları kolaylaştırarak, Birleşik Krallık’taki kültür sanat profesyonellerini ve kuruluşlarını, uluslararası kuruluşlar ve izleyicilerle bir araya getirmeyi amaçlamaktadır.

Bu hibe, Türkiye’deki sanatçı ve sanat kuruluşlarına Birleşik Krallık’taki sanatçı ve sanat kuruluşlarıyla yaratıcı ve sanatsal ortaklıklar kurmalarında ve geliştirmelerinde destek olmak ve yeni ortaklıkları ve yenilikçi iş birliği yollarını teşvik etmek için tasarlanmıştır.

Başvurularda, özgün bir iş birliği ve bireysel sanatçı ve ortaklara yönelik açık bir fayda sağlanacağı gösterilmelidir. Başvuru inceleme sürecinde, iklim değişikliğinden küresel sorunlara kadar çağdaş temaları ele alan projeler, ön planda tutulacaktır.

Yeni biçim veya içerikler gösteren, yeni ortaklarla çalışılan veya izleyicilere yeni bir şekilde yaklaşım gösteren yenilikçi projeler aranmaktadır.

Bu hibe çağrısının amaçları şunlardır:

  • Türkiye’deki sanat kuruluşlarının, Birleşik Krallık’taki ortaklarla iş birliği içinde yaratıcı projeler geliştirmesine ve sunmasına yardımcı olmak,
  • Çeşitli, kapsayıcı ve yenilikçi programlarla Birleşik Krallık ve Türkiye’deki sanat ve kültür anlayışını paylaşmak, kutlamak ve yaygınlaştırmak,
  • Birleşik Krallık ve Türkiye’deki kamu kuruluşları ve özel kuruluşlar, STK’lar, üniversiteler, yaratıcılık merkezleri ve yaratıcı sektörler dahil olmak üzere yaratıcı oluşumlar ve kurumlar arasında profesyonel iş birlikleri için fırsatlar yaratmak ve paylaşmak,
  • Birleşik Krallık ve Türkiye’den izleyicileri kültürel paylaşım yoluyla birbirleriyle olumlu ilişkiler kurmaya teşvik etmek,
  • Kültürel ve eğitimsel faaliyetlere katılımı ve erişimi artırmak.

Programın merkezinde çeşitlilik olması önem teşkil etmektedir ve Birleşik Krallık’ın katkılarının temsil edilmesinde, etkinliklerin sunumuna dair yenilikçi yaklaşımların ve farklı proje türlerinin sergilenmesinde ve hem canlı hem de çevrim içi olarak Türkiye’deki izleyicilere ulaşılmasında bu çeşitlilik ön planda tutulacaktır.

Sorularınız ve erişim desteği hakkında daha fazla bilgi için zeynep.aybar@britishcouncil.org.tr ile iletişime geçebilirsiniz.

Son başvuru tarihi: 18 Eylül 2022, 23.59 (GMT +3) Detaylı bilgi ve başvuru için tıklayın

British Council Yaratıcı İş Birlikleri İçin Hibe Çağrısı