NEVÜ’de Yeni Eğitim-Öğretim Yılı Rektör Aktekin’in Diş Hekimliği Fakültesinde Verdiği Açış Dersiyle Başladı

19 Eylül 2022 1571
NEVÜ’de Yeni Eğitim-Öğretim Yılı Rektör Aktekin’in Diş Hekimliği Fakültesinde Verdiği Açış Dersiyle Başladı

2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı’na bugün merhaba diyen Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ)'de ilk dersi Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin Diş Hekimliği Fakültesi’nde verdi.

NEVÜ Diş Hekimliği Fakültesi Konferans Salonu’nda Diş Hekimliği Fakültesinin ikinci yılında yeni öğrenime başlayan öğrencilerin ilk gün ve ilk ders heyecanına ortak olan Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin, öğrencilerin NEVÜ Diş Hekimliği Fakültesi’ni tercih etmelerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek kendilerine eğitimle birlikte hayatlarının her alanında başarılar diledi.

“Her insan sahip olduğu bilgi ve birikimle büyük bir değer ve zengin birer kütüphanedir” 

Üniversitelerin sadece öğrencilere eğitim veren ve kalifiyeli eleman yetiştiren birer eğitim kurumları olmadığını söyleyen Rektör Aktekin, “Öncelikle yeni eğitim-öğretim yılımızın başta siz öğrencilerimiz olmak üzere üniversitemize hayırlara vesile olmasını diliyorum. Ülkemizin farklı coğrafyalarından üniversitemizi ve Diş Hekimliği Fakültemizi tercih eden siz öğrencilerimize de ayrıca şahsım, üniversitemiz ve şehrim adına bir kez daha teşekkür ediyorum.

Üniversite sadece eğitim veren ve belli alanlarda bireyler yetiştiren birer kurum değil, aynı zamanda farklı şehirlerden ve kültürden gelen bireyleri kaynaştırarak bilgi ve tecrübelerin paylaşımına vesile olan alanlardır. Sizlere tavsiyem eğitim gördüğünüz alanlar dışında da farklı alanlara yönelerek geniş bir okuma kültürüne sahip olmanızla birlikte, arkadaş çevrenizi de genişleterek farklı şehirlerden ve farklı ülkelerden eğitim gören arkadaşlar edinmeniz ve onların kültüründen, bilgi ve tecrübelerinden yararlanmanızdır. Çünkü her şehir ve her insan sahip olduğu bilgi ve birikimle büyük bir değer ve zengin birer kütüphanedir.  Diğer taraftan üniversitemizde bünyesinde 57 öğrenci kulübü ve 12 öğrenci topluluğumuz bulunmakta olup, bu öğrenci kulüp ve topluluklarımız sosyal-kültürel anlamda güzel ve başarılı çalışmalar yürütmekte. Yeni arkadaşlıklar ve tecrübeler edinmek isteyen öğrencilerimiz bu kulüp ve topluluklara üye olabilir veya düzenledikleri etkinliklerden faydalanabilirler” dedi.

“Diş Hekimliği Fakültemiz ülkemizin en modern ve donanımlı fakültelerinden biridir”

Rektör Aktekin, 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı’nda ilk öğrencilerini alarak eğitim hayatına başlayan ve bu eğitim-öğretim yılında ikinci öğrencilerini alan NEVÜ Diş Hekimliği Fakültesi’nin uygulama alanlarıyla birlikte Türkiye’nin en modern ve donanımlı Diş Hekimliği Fakültelerinden birisi olduğunu söyledi.

Aktekin, “Diş Hekimliği Fakültemiz üniversitemizin en genç fakültesi olmakla birlikte şehrin her anlamıyla sahiplendiği, hali hazırda Simülasyon Laboratuvarı, Preklinik Laboratuvarı ve Alçı-Akrilik Laboratuvarı’yla ülkemizin en modern ve donanımlı fakültelerinden birisidir. Ayrıca bu fakültemiz bünyesinde birinci basamak temel ağız, diş sağlığı muayeneleri ve hizmetlerinin gerçekleştirildiği Mediko-Sosyal Ağız ve Diş Sağlığı Birimimiz bulunmaktadır. Siz değerli öğrencilerimize bir yandan gerekli eğitimlerinizi verirken bir yandan da bu laboratuvar ve birimimizde uygulamalı olarak kendinizi en iyi şekilde yetiştirmenize imkân sunmaktayız” diye konuştu.

Rektör Aktekin ayrıca, üniversite bünyesinde hizmet vermesi için yoğun bir şekilde çalışılan Ağız ve Diş Sağlığı Araştırma ve Uygulama Merkezinin gerekli donanımının tamamlandığı ve en kısa sürede gerekli alt yapı hazırlıklarının tamamlanması ile Diş Hekimliği Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak hizmet vermeye başlayacağının müjdesini verdi.

Öğrencilerin istek ve taleplerini de dinleyen Rektör Aktekin daha sonra, NEVÜ Diş Hekimliği Fakültesi’ne kaydını yaptıran ilk on öğrenciye fakülte tarafından hazırlanan hediyelerini verdi. Ayrıca Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bayram Deviren ise Rektör Aktekin’e açış dersini vermelerinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek kendilerine teşekkür belgesi takdiminde bulundu.