Rektör Aktekin Spor Bilimleri Fakültesi’nin Akademik Kurul Toplantısı’na Katıldı

27 Eylül 2022 1091
Rektör Aktekin Spor Bilimleri Fakültesi’nin Akademik Kurul Toplantısı’na Katıldı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Spor Bilimleri Fakültesi’nin 2022-2023 Akademik Kurul Toplantısı Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin’in katılımıyla gerçekleştirildi.

Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Rektör Yardımcısı ve Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serkan Şahinkaya, Dekan yardımcıları Doç. Dr. Selçuk Akpınar, Dr. Erhan Işıkdemir, fakülte öğretim üyeleri ve idari personeli katıldı.

Yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olması temennilerinde bulunan Rektör Aktekin toplantıda yaptığı açış konuşmasında “Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren Şehrimiz, Bölgemiz ve Ülkemizin ihtiyaçları doğrultusunda Üniversitemiz bünyesinde bulunan tüm birimlerin alt yapısını güçlendirerek yeni bölüm ve programlar açtık, açmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda geçtiğimiz sene Spor Bilimleri Fakültemize kavuştuk. Spor Bilimleri Fakültemiz; Beden Eğitimi ve Spor Bölümü ile Antrenörlük Eğitimi Bölümü olarak eğitim ve öğretime devam ediyor. Var olan bölüm ve programlarımızı daha da güçlendirerek belli alanlarda uzmanlaşma ve yeniden yapılandırma adına önemli çalışmalar gerçekleştirmekteyiz. Genç bir fakülte olmasına rağmen, birçok Ulusal (TÜBİTAK vd.) ve Uluslararası (Avrupa Birliği vd.) projeye imza atan fakültemizde yeni araştırma ve projelerimizi gerek nitelik gerekse nicelik yönünden her geçen gün geliştiriyoruz” dedi.

NEVÜ Rektör Yardımcısı ve Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serkan Şahinkaya’nın fakültede yapılan ve yapılması planlanan çalışma ve projelere değindiği toplantıda Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Selçuk Akpınar da bir sunum gerçekleştirdi.  Bölümlerin uygulamalı, teorik, yüz yüze ve uzaktan eğitim ders oranlarıyla ilgili bilgi vererek fakültenin akademik kadrosunun yayın istatistiğini paylaşan Akpınar; 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılında SCI, SCI-E, SSCI, E-SCI, SCOPUS’ta 10, TR Dizini’nde 6, Uluslararası kitap bölümlerinde 3 makale ve ulusal ve uluslararası 10 bildiri yayınlandığını belirtti.

Toplantı sonrası derslikleri gezerek fiziksel alanların durumu ve kullanımı hakkında yetkililerden bilgi alan Rektör Aktekin öğrencilerle de bir süre sohbet ederek onların talep ve önerilerini dinledi.