Rektör Aktekin: Tüm Akademisyenlerimizi TÜBİTAK ARDEB Eğitimlerine Davet Ediyorum

18 Ekim 2022 970
Rektör Aktekin: Tüm Akademisyenlerimizi TÜBİTAK ARDEB Eğitimlerine Davet Ediyorum

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü ve Kapadokya Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Semih Aktekin, NEVÜ’lü akademisyenleri, Teknoloji Transfer Ofisi ve Kapadokya Teknopark iş birliği ile düzenlenen Özel Proje Eğitimi’ne katılmaya davet etti.

NEVÜ Teknoloji Transfer Ofisi ve Kapadokya Teknopark, TÜBİTAK bünyesinde yer alan Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) desteklerine yönelik, NEVÜ’lü akademisyenler için Özel Proje Eğitimi verecek. Proje eğitimiyle ilgili açıklamalarda bulunan NEVÜ Rektörü ve Kapadokya Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Semih Aktekin, “Üniversiteler nitelikli eğitim-öğretim faaliyetleri yürütmenin yanında bilimsel çalışmalar yürütmekle de görevlidirler. Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi olarak biz de akademisyenlerimizin bilimsel araştırma yapmalarını teşvik ediyor, bunun için uygun alt yapıyı sağlıyoruz.

Akademisyenlerimizin projelerini üniversitemizin Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) bütçesi ile desteklemekteyiz, ancak bu desteğin ötesinde TÜBİTAK gibi kurumların önemli araştırma destekleri de söz konusu.  Akademisyenlerimizin nitelikli bilimsel araştırmalarının gerçekleştirilmesi için ihtiyaç duydukları fon desteği TÜBİTAK ARDEB tarafından sağlanabilmektedir. Bunun için araştırmacılarımızın başarılı projeler oluşturarak TÜBİTAK'a müracaat etmeleri gerekmekte. Bu noktada akademisyenlerimizin daha başarılı projeler geliştirmeleri için TÜBİTAK ARDEB desteklerine yönelik online bir eğitim düzenliyoruz.

Eğitimde TÜBİTAK ARDEB destekleri ve türleri, kimlerin başvuru yapabileceği, destek miktarları, başvuru prosedürleri, başvuru takvimi gibi önemli bilgiler anlatılacak ve eğitimin sonunda örnek bir ARDEB projesi incelenecek. Tüm akademisyenlerimizi eğitime katılmaya davet ediyorum" diye konuştu.