Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Karadağ’dan NEVÜ Rektörü Aktekin’e Ziyaret

25 Ekim 2022 1094
Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Karadağ’dan NEVÜ Rektörü Aktekin’e Ziyaret

Yozgat Bozok Üniversitesi (YOBÜ)  Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ beraberinde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Güney ile birlikte, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’i ziyaret etti.

YOBÜ tarafından geliştirilen “Bozok Akademi (https://akademi.bozok.edu.tr/) uygulamasının sağladığı imkânlar, nasıl yararlanılacağı, ortaklaşa eğitim geliştirme fırsatları” hakkında NEVÜ’de düzenlenen   “Bozok Akademi Tanıtım Konferansı”na katılmak üzere üniversitede bulunan YOBÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Güney’i makamında ağırlayan NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek kendilerine teşekkür etti.

Nevşehir Merkez yerleşke ile birlikte 7 ilçede kampüsü bulunan ve Anadolu Üniversiteler Birliği ile KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği (UNİKOP) üyesi olmasının yanı sıra 'Bölgesel Kalkınma Odaklı Üniversiteler' arasında ‘Doğal ve Kültürel Miras Turizmi’ alanında ihtisaslaşan üniversite olarak Strateji ve Yol Haritalarında yer alan 10 proje ve 21 faaliyete değinen Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin,  gelişmiş akademik ve fiziki alt yapısı, nitelikli akademik kadrosu,  10 Fakülte, 9 Meslek Yüksekokulu, 1 Yüksekokul, 4 Enstitü, 19 Araştırma Merkezi, 57 Öğrenci Kulübü ve 12 Öğrenci Topluluğu ile eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürdüklerini ifade ederek Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ’a üniversite hakkında bilgi verdi.

NEVÜ’nün %100’lere yaklaşan dolulukla en çok tercih edilen üniversiteler arasında yerini aldığını belirten Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin, “Endüstriyel Kenevir” alanında Bölgesel Kalkınma Odaklı İhtisaslaşan üniversite olan ve Anadolu Üniversiteler Birliği ile KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği (UNİKOP) üyesi Yozgat Bozok Üniversitesi’yle her platformdaki bölgesel ve kurumlararası ikili iş birliklerine büyük önem verdiklerini sözlerine ekledi.

Sağladıkları bilimsel ortam ve misafirperverliklerinden dolayı Rektör Aktekin ve yönetimine teşekkür ederek NEVÜ’nün başarılı çalışmalarının yanı sıra en çok tercih edilen üniversiteler arasında yer almasının memnuniyet verici olduğunu belirten YOBÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ, NEVÜ ile yürütülebilecek her türlü ortak çalışma ve projeye hazır olduklarını ifade etti.