NEVÜ Hacıbektaş Teknik Bilimler MYO’dan BlokBims’e Teknik Gezi

02 Kasım 2022 923
NEVÜ Hacıbektaş Teknik Bilimler MYO’dan BlokBims’e Teknik Gezi

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Hacıbektaş Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Elektronik ve Otomasyon Bölümü Mekatronik Programı öğrencilerine yönelik, BlokBims Entegre Tesislerine teknik gezi düzenledi.

Teknik gezide öğrencilere Hacıbektaş Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Elektronik ve Otomasyon Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Emrah Uzun, başkan yardımcısı Öğr. Gör. Halil Çelik rehberlik etti.

Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Emrah Uzun, “Öğrencilerimiz, tesiste bulunan güneş enerji santrali ile BlokBims Entegre Tesisleri bünyesinde çıkarılan ponza taşının, ocaktan çıkartılmasından üretim aşamasına kadar geçirdiği evrelerin neler olduğu yerinde inceleyerek yetkililerden bilgiler aldı. BlokBims Entegre Tesislerinde tam otomatik makinaları ile 300.000 adet/gün kapasiteyle üretilen hafif yapı elemanları, Endüstri 4.0 teknolojiye sahip robotlar tarafından üretilmekte ve stoklanmaktadır. Ayrıca tesiste kurulu olan 3.000 kwh güneş enerjisi santrali ile kendi elektriğini kendisi üretmektedir” diye konuştu.

Bu tür teknik gezilerin öğrencilerin iş hayatlarında faydalı olması amacıyla düzenlediklerini belirten Uzun, teknik gezinin düzenlenmesine destek olan Ertaş Grup Yönetim Kurulu Başkanı Musa Ertaş'a, gezi esnasında öğrencileri bilgilendiren BlokBims Akademi Koordinatörü Metin Akdağlı’ya, Makine Mühendisi Gökhan Altuntaş’a ve Enerji Danışmanı Mustafa Koç’a teşekkürlerini sundu.