Rektör Aktekin: ‘Dünyanın En Etkili Bilim İnsanı’ Seçilen Akademisyenlerimiz Şehrimiz ve Ülkemiz İçin Gurur Kaynağı

02 Kasım 2022 1635
Rektör Aktekin: ‘Dünyanın En Etkili Bilim İnsanı’ Seçilen Akademisyenlerimiz Şehrimiz ve Ülkemiz İçin Gurur Kaynağı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Merkezi Amerika’da bulunan Elsevier ve Stanford Üniversitesi’nin ‘Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi’ne giren NEVÜ’lü akademisyenleri tebrik etti.

NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Elsevier ve Stanford Üniversitesi tarafından “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi”ne giren Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Dekanı ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ersan Kabalcı, Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Bekir Bora Dedeoğlu, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Mehmet Yeşilbudak ve Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Mehmet Şenol’u makamında kabul etti.

Rektör Aktekin, NEVÜ’lü öğretim üyelerinin dünyanın en etkili bilim insanları arasında yer almasının üniversite, şehir ve ülke için gurur verici olduğunu söyledi.  Aktekin, “Gelişmiş fiziki alt yapımız ve nitelikli akademik kadromuzla birlikte siz değerli hocalarımızın ortaya koymuş olduğu güzel ve başarılı çalışmalarınızın bir neticesi olarak elde ettiğiniz sonuç bugün gerek üniversitemiz gerekse üniversitemizi sahiplenen şehrimiz ve ülkemiz için önemli bir gurur kaynağı oldu. Dünyanın en etkili bilim insanları arasına giren siz değerli hocalarımızı, şahsım ve üniversitem adına bir kez daha tebrik ediyor ve üniversitemizin tüm akademisyenlerinin başarılarının artarak devam etmesini temenni ediyorum” dedi.

Aktekin devamında, “YÖK tarafından ‘Doğal ve Kültürel Miras Turizmi’ alanında Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma programına dâhil edilen üniversite olarak, üniversitemizin her bir bilim insanının ortaya koyduğu her türlü bilimsel çalışmayı maddi ve manevi olarak destekliyoruz ve desteklemeye de devam edeceğiz. Çünkü üniversiteler sadece öğrencilere eğitim veren kurumlar değil aynı zamanda bulunduğu şehrin, bölgenin ve ülkenin değerlerine sahip çıkarak bu değerleri zenginleştiren, araştıran, geliştiren ve tanınırlığını arttıran kurumlardır. Bu kapsamda bizlere düşen ise görevlerimizin ve sorumluluklarımızın bilincinde hep birlikte kalite odaklı ve bir birinden değerli proje ve çalışmalarımızı arttırmaktır” diye konuştu.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mutluhan Akın’ın da hazır bulunduğu kabulde öğretim üyeleri ile bir süre görüşen Rektör Aktekin, kendilerine ayrıca teşekkür belgesi verdi.

4 NEVÜ’lü Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Merkezi Amerika’da bulunan Stanford Üniversitesi´nin koordinasyonunda gerçekleştirilen, dünyanın en önemli veri tabanı ve atıf dizinlerini bünyesinde bulunduran Elsevier Yayın Kuruluşu’nun verilerine dayanarak yapılan araştırma, “Kariyer Boyu Etki Sıralaması” ve “2021 Yılı Etki Sıralaması” olarak iki kategoride hazırlanıyor. İlk yüzde 2’lik dilime giren bilim insanlarının olduğu listelerde 22 bilim anabilim dalı ve 176 alt bilim dalı dikkate alındı.

Türkiye özelinde 897 araştırmacı bilim insanı ‘Kariyer Boyu Etki’ listesine, 1. 202 araştırmacı bilim insanı ise ‘2021 Yılı Etki’ listesine girmeye hak kazandı. NEVÜ’den ise; Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Dekanı ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ersan Kabalcı, Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Bekir Bora Dedeoğlu, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Mehmet Yeşilbudak ve Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Mehmet Şenol, ilk yüzde 2’lik dilimde bulunan ‘Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları’ listesinde yer aldı.