“STEM & Makers Fest/Expo Kapadokya”

26 Kasım 2022 2065
“STEM & Makers Fest/Expo Kapadokya”

STEM & Makers Fest/Expo, 26-27 Kasım 2022 Cumartesi-Pazar günleri 10:00-16:00 saatleri arasında Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kapadokya Teknopark, Hacettepe Üniversitesi STEM & Maker Laboratuvarı işbirliğiyle üniversitemizin Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecektir.

Bilim ve toplumu ortak bir platformda bir araya getirerek üreten toplum kültürünü desteklemeyi amaçlayan STEM & Makers Fest/Expo, dolu dolu etkinlikleriyle Nevşehir halkıyla buluşacak. Festivalde etkileşimli Leonardo’nun Makineleri sergisi, Kimyanın gizemli renkleri gibi bilim şovlarının yanı sıra Mekatronik, Mühendis Beyinler, Mühendis Çocuk: Elektronik 101, FabLAB, Genlerin Dünyası, Elektroforez, Einstein STEM Lab, TI Teknolojileri ile STEM, LEGO Teknolojileri ile Uygulamalı Bilim, Ahşap Tasarım ve 3 Boyutlu Tasarım gibi birbirinden ilginç 40’ın üstünde atölye çalışması 7’den 70’e herkesin ilgisini çekecek şekilde planlanmıştır. Festival kapsamında ayrıca öğretmenler için de çok sayıda atölye bulunmaktadır. Örneğin, PISA ve TIMSS gibi uluslararası sınav soruları ile ilgili atölye bunlar arasındadır.

Festivale gerek Nevşehir'den gerekse çevre illerden 7’den 70’e herkesi davet etmekten mutluluk duyarız. Tüm etkinliklere katılım ücretsiz olup atölyelere katılım için kayıt linki;

https://stemandmakers.org/kapadokya 


“STEM & Makers Fest/Expo Kapadokya”