NEVÜ Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyelerinden Rektör Aktekin’e Ziyaret

22 Kasım 2022 655
NEVÜ Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyelerinden Rektör Aktekin’e Ziyaret

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Diş Hekimliği Fakültesi öğretim üyeleri,  Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin’i ziyaret etti.

NEVÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bayram Deviren  ’22 Kasım Dünya Diş Hekimleri Günü’ dolayısıyla beraberinde Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Murat İçen,  Dr. Öğr. Üyesi Işınsu Alkan ve fakültenin öğretim üyeleriyle birlikte Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin’i makamında ziyaret etti.

Ziyaretlerinden dolayı Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bayram Deviren ve beraberindeki öğretim üyelerine teşekkür eden Rektör Aktekin, kendilerinin ’22 Kasım Dünya Diş Hekimleri Günü’nü kutladı.  Diş Hekimliği Fakültesi’nin üniversitenin en genç fakültesi olarak uygulama alanlarıyla birlikte de Türkiye’nin en modern ve donanımlı Diş Hekimliği Fakültelerinden birisi olduğunu söyleyen Aktekin, “2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı’nda ilk öğrencilerini alarak eğitim hayatına başlayan ve bu eğitim-öğretim yılında da ikinci öğrencilerini alan Diş Hekimliği Fakültemizin akademik kadrosunu da güçlendirmeye devam ediyoruz.  Şu anda bildiğiniz üzere fakültemizde hali hazırda  Simülasyon Laboratuvarı, Preklinik Laboratuvarı ve Alçı-Akrilik Laboratuvarı’yla ülkemizin en modern ve donanımlı fakültelerinden de birisi. Bunun yanı sıra fakültemiz bünyesinde birinci basamak temel ağız, diş sağlığı muayeneleri ve hizmetlerinin gerçekleştirildiği Mediko-Sosyal Ağız ve Diş Sağlığı Birimimiz bulunmakta. Akademisyenlerimiz bir yandan öğrencilerimize gerekli eğitimleri verirken bir yandan da bu laboratuvar ve uygulama alanlarında bilimsel araştırma yapma  imkânı buluyorlar.  

Diğer taraftan Diş Hekimliği Fakültemiz bünyesinde kurduğumuz Ağız ve Diş Sağlığı Araştırma ve Uygulama Merkezimizin gerekli donanımının tamamladık ve en kısa sürede de gerekli alt yapı hazırlıklarımızı tamamlayarak Diş Hekimliği Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak hizmet vermeye başlamayı hedefliyoruz.

Ben bu vesileyle siz değerli akademisyenlerimiz başta olmak üzere tüm diş hekimlerimizin bu gününü kutluyor, hayatınızın her alanında başarılarınızın artarak devam etmesini temenni ediyorum” diye konuştu.

Fakülte olarak yürüttükleri çalışmalar hakkında Rektör Aktekin’e bilgi veren Fakülte Dekanı Prof. Dr. Bayram Deviren ve beraberindeki öğretim üyeleri ise, vermiş oldukları desteklerinden dolayı Rektör Aktekin ve yönetimine teşekkür etti.