NEVÜ’lü Uluslararası Öğrenciler Ülkelerinin Yöresel Lezzetlerini Tanıttı

28 Kasım 2022 908
NEVÜ’lü Uluslararası Öğrenciler Ülkelerinin Yöresel Lezzetlerini Tanıttı

Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin ve protokol üyeleri,  NEVÜ’de eğitim gören uluslararası öğrencilerin kendi ülkelerinin yöresel lezzetlerini tanıttıkları programa katıldı.

Nevşehir Uluslararası Gençlik Derneği (NUDER) tarafından, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ)’de eğitim-öğretim gören uluslararası öğrencilerin kendi ülkelerinin yöresel lezzetlerini tanıttıkları program düzenlendi. Programa; Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran,  Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, AK Parti Nevşehir İl Başkanı Ali Kemikkıran, Nevşehir Uluslararası Öğrenci Derneği (NUDER) Başkanı Faruk Kahraman, İnsani Yardım Vakfı (İHH) Nevşehir İl Temsilcisi Baki Öncel ve protokol üyeleri, NEVÜ’lü uluslararası öğrenciler ve davetliler katıldı.

Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel dünyanın farklı ülkelerinden eğitim görmek için Nevşehir’i ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’ni tercih eden uluslararası öğrenciler ile birlikte,  şehrin sahip olduğu kültürünün ve lezzetlerinin zenginleştiğini ifade etti. 

YÖK tarafından da ‘Doğal ve Kültürel Miras Turizmi’ alanında ‘Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Üniversitesi’ olarak YÖK’ün belirlediği hedefleri doğrultusunda uluslararasılaşmaya büyük önem verdiklerini belirten NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin ise, üniversitede 58 farklı ülkeden 700 uluslararası öğrencinin eğitim gördüğünü söyledi. Devletin, üniversitenin ve sivil toplum kuruluşlarının uluslararası öğrencilerin eğitimlerini en iyi şekilde tamamlamaları için her daim yanlarında olduğunu ve kendilerine büyük imkanlar sunduğuna değinen Rektör Aktekin, öğrencilerin de kendilerine sunulan bu imkanlardan en iyi şekilde değerlendirmeli gerektiğini belirtti.

Uluslararası öğrencilerin kendi ülkelerine ait yöresel lezzetlerinin yer aldığı standı gezen ve kendilerinden bilgi alan Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin ve protokol üyeleri, daha sonra uluslararası öğrencilerle bir süre sohbet ederek kendilerinin istek ve taleplerini dinledi.