NEVÜ Kozaklı MYO ‘3 Aralık Engelliler Günü’ Kapsamında Kozaklı FTR Hastanesinde Etkinlik Düzenledi

05 Aralık 2022 809
NEVÜ Kozaklı MYO ‘3 Aralık Engelliler Günü’ Kapsamında Kozaklı FTR Hastanesinde Etkinlik Düzenledi

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Kozaklı Meslek Yüksekokulu, özel bireylerin yaşam koşullarını iyileştirmek ve yaşadıkları sorunlarla ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla “Dünya Engelliler Günü” kapsamında Kozaklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon (FTR) Hastanesinde tedavi gören özel bireylerle kutlama etkinliği düzenledi.

Kozaklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesinde gerçekleştirilen etkinliğe; Kozaklı Kaymakamı Erkan Adıbelli, Kozaklı Belediye Başkanı Av. Akif Kabukcuoğlu,  Kozaklı FTR Hastanesi Başhekimi Dr. Sedat Orhan, Kozaklı MYO akademik ve idari personeli, öğrenciler, FTR’de tedavi gören özel bireyler ve aileleri, Kozaklı ilçesindeki özel eğitim öğrencileri ile FTR Hastanesi çalışanları katıldı.

Müzik Dinletisi ve Halk Oyunları Eşliğinde Doyasıya Eğlendiler

Etkinlikte Kozaklı MYO öğrencilerinden Abdullah Çıkrıkçı, Nesibe Şükran Yavuz, Kübra Kılıç ve Gülhanım Bülbül’ün gerçekleştirdiği, Eser ve Eren Karacan’ların teknik destek verdiği müzikal dinletisi gerçekleştirildi. Öğrencilerin seslendirdiği türkülerin yanı sıra Kozaklı FTR Hastanesinde tedavi gören özel bireylerin de şiir ve şarkılar okuduğu etkinlikte,  MYO öğrencileri ile tedavi gören hastalar ve yakınları halk oyunları eşliğinde doyasıya eğlendi. Etkinlik, Kozaklı Kaymakamı Erkan Adıbelli ve Kozaklı Belediye Başkanı Av. Akif Kabukcuoğlu'nun günün anlam ve önemine dair yaptıkları konuşmaları ile devam etti.

Özel Birey ve Ailelerine Karanfil

Kozaklı FTR Hastanesinin yaptırdığı ‘Engelsiz Bir Dünya İçin’ yazılı yaş pastanın kesilip katılımcılara ikram edildiği etkinlikte ayrıca, Kozaklı Belediyesinin engelli bireyler için getirttiği karanfiller özel birey ve ailelerine dağıtıldı.

Kozaklı Kaymakamı Erkan Adıbelli ve Kozaklı Belediye Başkanı Akif Kabukcuoğlu’nun özel eğitim öğrencilerine çeşitli hediyeler de verdiği etkinlikte, Kozaklı MYO öğrencilerinden Duygu Yılmaz ‘Dünya Engelliler Günü’ münasebetiyle yaptığı tuval tabloyu Kozaklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi Başhekimi Dr. Sedat Orhan’a, yine öğrencilerden Suzan Arslan, Fadime Ülger ve Venhar Çelik ise engelli temalı karakalem çalışmalarını hastanede tedavi gören özel bireylere hediye ederek günlerini kutladı.