Kapadokya Bitkileri Konulu Sergi

28 Aralık 2022 4849
Kapadokya Bitkileri Konulu Sergi

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Önce İnsan Kulübü tarafından 28 Aralık 2022 tarihinde Saat: 09:30’da  NEVÜ Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi Fuaye alanında “Kapadokya Bitkileri” konulu sergi açılacak. Sergi, üç gün boyunca saat: 16:00’ya kadar ziyaretçilere açık olacak.   

İlk defa keşfedildiğinde her canlı türüne Latince iki kelimeden oluşan bilimsel isim verilir. Bu bilimsel ismin amacı tüm Dünya’daki bilim insanları arasında ortak bir dil yaratmaktır. Bilimsel ismin birincisi türün dahil olduğu cinsin ismini verirken ikinci isim tamamlayıcı bir görev üstlenerek türün tam adını oluşturur. Birinci isimde zorunlu olarak önceden kabul edilen cins ismi verilir. İkinci isimde daha esnek davranılarak bulan kişinin adı, başka bir isme ithaf ya da türün bulunduğu yer kullanılabilir.

Bu sergide, Kapadokya Doğal Mirasının bir parçası olan ve ilk defa Kapadokya Bölgesi’nde keşfedilmiş, bilimsel ismini bu bölgeden alan,  zaman içinde Türkiye’nin farklı yerlerinde de kayıtları alınan ve endemik olması nedeniyle ayrı bir öneme sahip bitki türlerinin tanıtılması amaçlanmaktadır.

Söz konusu türleri ve Türkiye’ye özgü diğer endemik türleri öğretmen adaylarının tanıması önem arz etmektedir. Tanımadığımız türleri korumak çok zor olacaktır. Öğretmen adayları bu konuda bilgi sahibi oldukça onların yetiştireceği öğrencilerle birlikte toplu bir koruma davranışının oluşması mümkün olacaktır.

Not: Etkinlik Bilimsel ve Kültürel Etkinlikler Dersi kapsamındadır

Kapadokya Bitkileri Konulu Sergi