NEVÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Akın ORAKAF'23 Bilgilendirme Toplantısı'na Katıldı

30 Aralık 2022 969
NEVÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Akın ORAKAF'23 Bilgilendirme Toplantısı'na Katıldı

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi (CBİKO) koordinasyonunda, Orta Anadolu Bölgesinin en büyük kariyer fuarı olan ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ)’nün de aralarında bulunduğu 12 üniversitenin paydaşlığında 6-7 Mart 2023 tarihlerinde  Erciyes Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek Orta Anadolu Kariyer Fuarı’nın (ORAKAF’23) “Paydaş Üniversiteler Bilgilendirme Toplantısı” yapıldı. 

Orta Anadolu Bölgesi Üniversite Rektörleri, Rektör Yardımcıları ve Kariyer Merkezi yöneticilerinin davet edildiği ve Erciyes Üniversitesi Senato Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, NEVÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mutluhan Akın, NÜKMER Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Toprak Keskin ve Müdür Yardımcısı Arş. Gör. Tayyibe Işıl Doğan katıldı. 

Toplantının açılışında konuşan ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, fuarın öğrenciler açısından önemine dikkat çekerek, “Düzenlenecek olan fuar ile öğrencilerimiz için önemli firmalar ile etkin, güzel kendileri ve gelecekleri için çok güzel sonuçların ortaya çıkacağı bir staj planlaması arzulamaktayız” dedi. ORAKAF’23 hazırlıkları kapsamında yürütülen çalışmalar hakkında da katılımcılara bilgi veren Rektör Altun, beş yüzden fazla firmanın fuara katılım göstereceğini hedeflediklerini söyledi. Rektör Altun’un konuşmasının ardından ERÜ Kariyer Yönlendirme ve Bilgilendirme Merkezi Müdürü Doç. Dr. Mehmet Ali Bahar tarafından düzenlenecek fuar hakkında bir sunum gerçekleştirildi. Toplantı kapsamında paydaş üniversite rektör ve rektör yardımcıları 6-7 Mart 2023 tarihlerinde fuarın gerçekleştirileceği Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Fuar ve Kongre Merkezi’nde incelmelerde bulundular. Bilgilendirme toplantısı, paydaş üniversitelerinin rektör yardımcıları ve kariyer merkezleri yöneticilerinin toplantısının ardından sona erdi. 

ORAKAF’23 Paydaş Üniversiteler

Erciyes Üniversitesi, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Abdullah Gül Üniversitesi, Aksaray Üniversitesi, Kapadokya Üniversitesi, Kayseri Üniversitesi, Kırıkkale Üniversitesi, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Yozgat Bozok Üniversitesi. 

Bilgi ve Kayıt İçin 

Öğrencilerin ve mezunların katılım sağlayabilmeleri için Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi'nin geliştirdiği Yetenek Kapısına [(YetenekKapısı (yetenekkapisi.org)] üye olmaları, kariyer fuarları bölümünden ORAKAF’23 etkinliğine kayıt yaptırmaları gerekmektedir. Öğrencilerin ilgili tarihlerde Kayseri’de gerçekleşecek ORAKAF23 kariyer fuarına ulaşımı kontenjan dahilinde üniversitemiz imkanları ile sağlanacaktır.