NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Aktekin 1. Uluslararası Evlat Nöbeti Aileleri Kongresi'ne Katıldı

07 Ocak 2023 1133
NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Aktekin 1. Uluslararası Evlat Nöbeti Aileleri Kongresi'ne Katıldı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun katılımlarıyla Nevşehir’de düzenlenen 1. Uluslararası Evlat Nöbeti Aileleri Kongresi’ne katıldı.

Medya Platformu Derneği tarafından, İçişleri Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının desteğiyle Diyarbakır Annelerinin seslerini dünyaya duyurmak amacıyla düzenlenen I. Uluslararası Evlat Nöbeti Anneleri Kongresi’ne İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Yücel Menekşe, Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Kapadokya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Karasar, Nevşehir İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay B. Murat Yakın, AK Parti Nevşehir İl Başkanı Ali Kemikkıran, ulusal ve yerel medya temsilcileri, sanatçılar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, akademisyenler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“Gençlerin ailelerine kavuşmasını canı gönülden temenni ediyorum”

1. Uluslararası Evlat Nöbeti Aileleri Kongresinde konuşan Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, çeşitli yalan ve bahanelerle kandırılarak annelerinden koparılan gençlerin bir an önce ailelerine kavuşmasını canı gönülden temenni ettiğini belirtti.  Nevşehir’de ilk defa düzenlenen bu kongrenin birlik olma adına atılan önemli adımlardan biri olması temennisini ileten Vali İnci Sezer Becel, “Birlik ve beraberliğimizi bozmaya çalışan terör örgütüne karşı Devletimizin verdiği mücadelenin yanı sıra vatandaşlarımızın da bu mücadelede Devletinin yanında yer almasının bizleri mutlu ettiğini ayrıca belirtmek istiyorum.” diye kaydetti.

"Terör örgütlerinin oluşturmuş olduğu iklimi dağıttık"

1. Uluslararası Evlat Nöbeti Aileleri Kongresinde konuşan ve bölgede terör örgütünün oluşturduğu iklimi yok ettiklerinin altını çizen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Bu ülkeden bir tek kız çocuğunun daha dağa çıkmaması için çaba verdik. Allah'a şükür galip geldik. Ülkemizde her yıl yüzlerce çocuğu annelerinden, babalarından koparıp istismar ederek dağa çıkarıyorlardı. Bugün bu sayı 50’lere kadar düştü. Oradan gelenlerin sayısı neredeyse 3 katı kadar. Devletin, annelerin, babaların ikna etmesi sonucu gelenlerin sayısı. Biz terör örgütlerinin oluşturmuş olduğu o iklimi dağıttık, yok ettik. Şimdi çocuklarımız mühendis, doktor, öğretmen, hemşire oluyorlar. Terör kırmızı çizgimizdir, buna asla müsaade etmeyiz. Annelerimizin ortaya koyduğu iradenin sonuna kadar arkasındayız" diye konuştu.

Açılış Konuşmalarının Ardından Kongre Oturumlarına Geçildi

1. Uluslararası Evlat Nöbeti Aileleri Kongresi’nde düzenlenecek oturumlarla “Yeni Toplumsal Hareket”, “Duygusal Emek”, “Medya Sosyolojisi”, “Aidiyet ve İnanç”, “Protest Duruş”, “Kadın Direnişi” “Kültürel Bağlam ve Kadın” başlıkları ele alınıyor. Kongrede aynı zamanda terör örgütünün kaçırarak istismara uğrattığı çocuklara dair de önemli analizler sunulacak.