Akademisyenler İçin TCA (Ulusötesi İşbirliği Faaliyeti) Duyurusu

27 Şubat 2023 770
Akademisyenler İçin TCA (Ulusötesi İşbirliği Faaliyeti) Duyurusu

Letonya Ulusal Ajansı tarafından yapılan bilgilendirmede 06-09 Mayıs 2023 tarihlerinde Letonya’nın Riga şehrinde “Erasmus+ promoting physical activity and cooperation in education and training” başlıklı bir TCA faaliyeti gerçekleştirileceği bildirilmiştir.

Bu faaliyet ile; AB’nin sağlığı destekleyici fiziksel aktivite hedeflerine yönelik farkındalığın arttırılması, Erasmus+ kapsamında fiziksel aktivitelerin desteklenmesi,  eğitim ve öğretimin bir parçası olarak fiziksel aktiviteyi teşvik etmeye odaklanan Erasmus+ projelerinin ve ortaklıkların geliştirilmesi, ulusal düzeyde ve AB düzeyinde sağlıklı yaşam tarzını (özellikle eğitimde) teşvik eden Erasmus+ araçları ve girişimleri hakkında bilgi edinilmesi, tecrübe ve iyi uygulama örneklerinin paylaşımı hedeflenmektedir.

Katılımcıların Riga’da düzenlenecek olan maratona katılımları da faaliyet kapsamında öngörülmektedir.

Faaliyete yükseköğretim kurumlarından konuyla ilgili çalışan personel ve akademisyenlerin katılımı uygun görülmektedir.

Faaliyetle ilgili detaylı bilgiye https://salto-et.net/events/show/LV01_0471_THO_2023 adresinden ulaşılabilmekte ayrıca linkte PDF versiyonu yer almaktadır.

Son başvuru tarihi 24 Mart 2023 olup başvuru işlemleri yukarıdaki adresten yapılmaktadır.

Seçilecek olan katılımcıların faaliyet için yapacakları seyahat, vize ve konaklamaya dair harcamalarının %95’i Türk Ulusal Ajansı TCA bütçesinden karşılanacaktır.

Saygılarımızla
Uluslararası İlişkiler Ofisi
iro@nevsehir.edu.tr
uio@nevsehir.edu.tr

Akademisyenler İçin TCA (Ulusötesi İşbirliği Faaliyeti) Duyurusu