Öğretmenlik Uygulaması II Dersi Başvurularının Uzatılması

08 Mart 2023 1257
Öğretmenlik Uygulaması II Dersi Başvurularının Uzatılması

Öğretmenlik Uygulaması II dersine yapılacak başvuruların süresi 10 Mart 2023 Cuma günü mesai bitimine kadar uzatılmıştır.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından 22.02.2023 tarihinde yapılan resmi açıklamada;

"2022-2023 Eğitim ve öğretim yılı bahar dönemine mahsus olmak üzere; “Öğretmenlik Uygulaması II” dersinin ilk ve ortaöğretim kurumlarının açık olduğu dönemde yapılması gerektiği dikkate alınarak,

Yükseköğretim kurumlarımızdaki öğretmenlik programları, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık programı ile İlahiyat/İslami İlimler programlarının son sınıf öğrencileri talepleri halinde bu derse halihazırda bulundukları illerdeki üniversitelerde devam edebilecekleri" bildirilmiştir.

Yükseköğretim Kurulu tarafından yapılan bu açıklama kapsamında:

1. Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi öğrencisi olup Öğretmenlik Uygulaması II dersini Nevşehir’de almak isteyen öğrencilerimiz

Bu öğrencilerimiz, öğrenci işleri bilgi sisteminden (https://ubs.nevsehir.edu.tr/) Öğretmenlik Uygulaması II dersine Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde kayıt yaptıracaklardır.

2. Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi öğrencisi olup Öğretmenlik Uygulaması II dersini bulundukları illerdeki Yükseköğretim Kurumlarından almak isteyen öğrencilerimiz

Bu durumda olan öğrencilerimizin Öğretmenlik Uygulaması II dersini Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi öğrenci işleri bilgi sisteminden (UBS) seçmemeleri gerekmektedir. Bu öğrencilerimiz, ilgili dilekçelerini hazırlayarak öğrenim gördükleri Eğitim Fakültesi veya İlahiyat Fakültesi Dekanlığına başvuru yapacaklardır. Dilekçe örneği için tıklayınız.

Bu durumda olan öğrenciler ayrıca Öğretmenlik Uygulaması II dersini almak istediği Üniversiteye mutlaka başvuru yapmalıdır. Aksi halde öğrencilerimiz Öğretmenlik Uygulaması II dersini Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nde almalıdırlar.  

3. Diğer illerdeki Yükseköğretim Kurumlarında öğrenci olup Öğretmenlik Uygulaması II dersini Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nde almak isteyen öğrencilerimiz

Bu durumda olan öğrenciler, ilgili dilekçelerini hazırlayıp öğrenim görecekleri Eğitim Fakültesi veya İlahiyat Fakültesi Dekanlığına başvuru yapacaklardır. Dilekçe örneği için tıklayınız.

Ayrıca öğrencilerin kendi üniversitelerini Öğretmenlik Uygulaması II dersini Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nde alacaklarına dair bilgilendirmeleri gerekmektedir. Bu bilgilendirme sürecinin nasıl yapılacağına yönelik öğrencilerin kendi üniversitelerindeki danışmanları ile iletişime geçmeleri gerekmektedir.

4- Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nde Öğretmenlik Uygulaması II dersine başvurular öğretim süreci devam eden programlara yapılacaktır. Bu programlar:

  • Almanca Öğretmenliği
  • Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği
  • Fen Bilgisi Öğretmenliği
  • İlahiyat
  • İlköğretim Matematik Öğretmenliği
  • İngilizce Öğretmenliği
  • Okul Öncesi Öğretmenliği
  • Özel Eğitim Öğretmenliği
  • Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık
  • Sınıf Öğretmenliği
  • Sosyal Bilgiler Öğretmenliği
  • Türkçe Öğretmenliği

5. Öğretmenlik Uygulaması II dersinin teorik bölümü uzaktan öğretim yöntemi ile yapılacaktır. Dersin uygulama bölümü ise yüz yüze gerçekleştirilecektir.  

6. Son tarih

Başvuruların 10 Mart 2023 Cuma günü mesai bitimine kadar yapılması gerekmektedir.

7. Diğer illerdeki Yükseköğretim Kurumlarına kayıtlı öğrencilerin, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’ndeki uygulama danışmanı ve uygulama yapacağı okul bilgileri valilik olurunun ardından öğrencilerin e-posta adreslerine gönderilecektir. 

Üniversitemizde yapılacak Öğretmenlik Uygulaması II derslerinin uygulamalarının 13 Mart haftasından itibaren başlaması planlanmaktadır. Geç başvuru yapan öğrencilerin uygulamaya başvuru tarihleri ilgili öğrencilere e-posta yoluyla bildirilecektir.