NEVÜ Senatosunca 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı Bahar Dönemi’ne İlişkin Alınan Kararlar

07 Nisan 2023 2646
NEVÜ Senatosunca 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı Bahar Dönemi’ne İlişkin Alınan Kararlar

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın 31 Mart 2023 tarih ve 23957 sayılı yazısı çerçevesinde, 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı Bahar yarıyılına mahsus olmak üzere;

6 Şubat 2023 tarihli Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında İlimizin deprem bölgesi destek illeri arasında olması, Kredi Yurtlar Kurumu’na bağlı yurtlarda birçok depremzede vatandaşlarımızın misafir edilmesi ve Üniversitemizce yapılan öğrenci anketi sonucunda derslere yüz yüze devam etmek isteyen öğrenci sayıları göz önünde bulundurularak aşağıdaki kararlar alınmıştır: 

1- Üniversitemizde aşağıda detayları verilen programlarda öğrencilerin uzaktan öğretim yöntemiyle verilen derslere istemeleri durumunda 4 Nisan 2023 tarihinden itibaren devam şartı aranmaksızın yüz yüze olarak katılabileceklerdir:

a- Lisansüstü programların tümü,

b- Diş Hekimliği Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Mühendislik Mimarlık Fakültesi, Semra ve Vefa Küçük Sağlık Bilimleri Fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi, Turizm Fakültesi, Semra ve Vefa Küçük Sağlık Yüksekokulu ve Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu’ndaki programların tümü,

c- Meslek Yüksekokullarındaki (sonraki bir duyuruya kadar Hacıbektaş Teknik Bilimler MYO hariç) programların tümü,

d- İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Eğitim Fakültesi ve Fen Edebiyat Fakültesi’ndeki programlarda sonraki bir duyuruya kadar sadece 4. sınıflar,

e- Yukarıdaki maddeye ek olarak Fen Edebiyat Fakültesi’nin Biyoloji, Matematik, Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümlerinde tüm sınıflar; Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği 2. ve 3. sınıflar, Özel Eğitim Öğretmenliği 3. sınıflarda, Müzik Öğretmenliği 1. ve 2. sınıflar,

2- 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Dönemi Pedagojik Formasyon Eğitimi kapsamındaki ve Yabancı Dil Hazırlık sınıflarındaki dersler sadece uzaktan öğretim yöntemi ile verilecektir.

3- Yükseköğretim Kurumlarında Uzaktan Öğretime İlişkin Usul ve Esaslar’ın 6. maddesinde yer verilen bir yarıyıldaki derslerin AKTS kredilerine göre en fazla %30’unun uzaktan öğretim yoluyla verilebileceği” yönündeki kısıtlama uygulanmayacaktır.

4- Özel öğrenci olarak başka bir yükseköğretim kurumunda ve Üniversitemizde öğrenim gören öğrenciler eğitimlerini aynı şekilde sürdürebilecektir.

5- Atölye, laboratuvar, klinik uygulama vb. ortamlarda yürütülen uygulamalı dersler yüz yüze yapılacak; yüz yüze eğitime katılmak istemeyen öğrenciler için (Diş Hekimliği Fakültesi ve Semra ve Vefa Küçük Sağlık Bilimleri Fakültesi hariç) derslerin uygulamaları video kaydı şeklinde hazırlanarak Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Uzaktan Eğitim Sistemi (NUZEM) üzerinden öğrencilere sunulacak, öğrenci tarafından yapılması gereken etkinlikler ise ödev, proje, video çekimi vb. biçimde Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Uzaktan Eğitim Sistemi (NUZEM) üzerinden yüklenecek, bugüne kadar yapılamayan derslerin telafileri ise ilgili birimlerin yönetim kurulları tarafından planlanarak yapılacaktır.

6- Bahar dönemindeki ara sınavlar 12-18 Nisan 2023 tarihleri arasında (özel öğrencilik hakkı verilen uygulama eğitimi içeren programlar hariç) "şeffaflık ve denetlenebilirlik" ilkesi esas alınarak uzaktan öğretim yöntemleriyle çevrimiçi yapılacaktır.

7- Yapılacak ara sınavlarda; açık uçlu ya da çoktan seçmeli çevrimiçi sınavlar, ödevler, çevrimiçi kısa sınavlar, projeler, Öğrenme Yönetim Sistemi (ÖYS) etkinlikleri, ÖYS kullanım analitikleri ve benzeri uygulamaların kullanılabilecektir.

8- Yarıyıl sonu, tek ders, tez izleme, yeterlilik sınavı gibi sınavların ise ne zaman ve nasıl yapılacağının daha sonraki bir tarihte duyurulacaktır.

9- Üniversitemiz bünyesindeki Kütüphane, Sosyal Tesis ve Spor Tesislerinin bütün öğrencilerimizin kullanımına açıktır.

10- Bayramdan sonra yurtların doluluk oranı ve öğrenci devam durumları göz önünde bulundurularak hibrit eğitime henüz geçilmemiş birimlerle ilgili durum yeniden değerlendirilecektir.