Rektör Aktekin: BiGG Anadolu Başvuruları Başladı

12 Nisan 2023 849
Rektör Aktekin: BiGG Anadolu Başvuruları Başladı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü ve Kapadokya Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Semih Aktekin üniversite bünyesinde faaliyet gösteren ve Nevşehir ile bölge illerindeki teknoloji tabanlı girişimcilik faaliyetlerini destekleyen Kapadokya Teknopark’ın TÜBİTAK 1601 programı kapsamında Van Teknokent ortaklığı ile BiGG Anadolu markası altında BiGG uygulayıcı kuruluşu olarak hizmet vermeye başladığını söyledi. Aktekin bu kapsamda 2023 yılı birinci çağrı duyurusu TÜBİTAK tarafından yapılan BiGG Anadolu programı için başvuru kabullerinin de başladığını açıkladı.   

Nevşehir’de ilk defa TÜBİTAK BiGG desteği kapsamında uygulayıcı kuruluş hizmetini NEVÜ katkısı ile Kapadokya Teknopark tarafından verildiğini belirten NEVÜ Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin, Nevşehir ve bölge illerinde yaşayan teknoloji tabanlı iş fikri sahibi girişimcilerin Kapadokya Teknopark’tan kolay ve hızlı BiGG desteği alabileceklerini söyledi. Aktekin, “TÜBİTAK BiGG Desteği ile girişimcilerin, teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerini, katma değer ve nitelikli istihdam yaratma potansiyeli yüksek teşebbüslere dönüştürebilmeleri için, fikir aşamasından pazara kadar olan faaliyetlerin desteklenmesi, böylece nitelikli girişimciliğin özendirilmesi ve uluslararası rekabet gücü olan, yenilikçi, teknoloji düzeyi yüksek ürün ve hizmetleri geliştirebilen başlangıç firmalarının oluşturulması amaçlamakta.

BiGG Anadolu programı kapsamında girişimcilere tamamen ücretsiz olarak; girişimcilik eğitimleri, birebir teknik mentorluk, kuluçka ofisi desteği, hızlı prototipleme atölyesi hizmeti ve iş planı yazım desteği sunulmakta. Bu imkanlardan faydalanmak için girişimcilerin programa uygun bir iş fikri ile başvuru yapmaları yeterli olup, program uzaktan ya da yüz yüze hizmet almak isteyenler için tamamen uyumlu tasarlanmıştır. Programa ön lisans, lisans ve lisans üstü öğrenciler, bu programlardan mezun olanlar ve özellikle akademisyenlerimiz başvuru yapabilmekte.

TÜBİTAK BiGG programı yenilikçi iş fikirlerinin ticari ürüne/sürece/hizmete dönüştürülmesini amaç edinen üç aşamadan oluşmakta. Girişimci her bir aşamayı sırasıyla tamamlayarak TÜBİTAK tarafından uygun bulunması durumunda, 450 Bin TL’ye kadar TÜBİTAK BiGG fonu ile hisse karşılığı yatırım yapılması yolu ile desteklenmekte.

Nevşehir’de ilk defa TÜBİTAK BiGG desteği kapsamında uygulayıcı kuruluş hizmeti Üniversitemiz katkısı ile Kapadokya Teknopark tarafından verilmekte. Nevşehir ve bölge illerinde yaşayan teknoloji tabanlı iş fikri sahibi girişimciler Kapadokya Teknopark’tan kolay ve hızlı BiGG desteği temin edebilecekler. Bu sayede bölgemizdeki teknoloji tabanlı girişimcilik faaliyetlerinin artması, teknoloji tabanlı işletme sayısının artması ve sonuç olarak bölge ekonomisine önemli katkılar sunulması mümkün olacak” dedi.

Aktekin ayrıca tüm girişimci adayları ve girişimcileri son başvuru tarihi 31 Mayıs 2023 olan BiGG programına www.bigganadolu.com adresi üzerinden online (çevrim içi) başvuru yapmaya davet etti.