Üniversitemizin 2023 Yılı Başvurusunda yer alan Erasmus+ KA2 Stratejik İşbirliği Proje Özetleri

17 Nisan 2023 804
Üniversitemizin 2023 Yılı Başvurusunda yer alan Erasmus+ KA2 Stratejik İşbirliği Proje Özetleri
Bilindiği üzere Erasmus + 2021-2027 döneminde de bütçesi artarak devam eden KA2 Stratejik İşbirliği Projeleri, üniversitelere birçok avantaj sağlamaktadır: 
  1. Akademik işbirliği: Üniversiteler, Erasmus+ KA2 projeleri sayesinde diğer ülkelerin üniversiteleri ile işbirliği yaparak, ortak araştırma ve eğitim projeleri geliştirebilirler.

  2. Öğrenci ve personel hareketliliği: Erasmus+ KA2 projeleri, üniversitelerin akademisyenleri ve personelleri için uluslararası hareketlilik fırsatları sağlar. Bu sayede, akademisyenler ve personeller ortaklık kapsamındaki diğer kuruluşları hem ziyaret ederler, hem de bilgi alışverişinde bulunurlar.

  3. Yenilikçi eğitim uygulamaları: Erasmus+ KA2 projeleri, üniversitelerin yenilikçi eğitim uygulamaları geliştirmelerine ve uygulamalarına olanak tanır. Bu sayede, öğrencilere daha iyi bir eğitim deneyimi sunulabilir.

  4. Kalite geliştirme: Erasmus+ KA2 projeleri, üniversitelerin eğitim ve öğretim kalitesini geliştirmelerine yardımcı olur.

  5. Dijitalleşme: Erasmus+ KA2 projeleri, üniversitelerin dijitalleşme konusunda fırsatlar elde etmelerine yardımcı olur. Bu sayede, üniversiteler öğrencilere daha modern ve interaktif bir öğrenme deneyimi sunabilirler.

  6. Uluslararası görünürlük: Erasmus+ KA2 projeleri, üniversitelerin uluslararası alanda daha görünür olmasına yardımcı olur. Bu sayede, üniversiteler kendi faaliyetlerini diğer ülkelerde tanıtabilir ve işbirliği fırsatlarına açılabilirler.

Son başvuru tarihi 22 Mart 2023 olan KA2 Stratejik İşbirliği Projeleri çağrısına Üniversitemizden (Koordinatör ve Ortak olarak) toplam 6 proje başvurusu yapılmış olup yaklaşık 1 Milyon Avroluk konsorsiyum bütçesi talep edilmiştir. 


Proje Özetlerini incelemek için tıklayınız.

KA2 Stratejik İşbirlikleri Projelerinin 4 Ekim 2023 tarihinde ikinci bir başvurusu olacaktır. Fakülte, enstitü ve diğer tüm birimlerimizin proje sayılarını artırmalarını temenni ediyoruz. 

Saygılarımızla

Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü

uio@nevsehir.edu.tr 

Üniversitemizin 2023 Yılı Başvurusunda yer alan Erasmus+ KA2 Stratejik İşbirliği Proje Özetleri