23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşkuyla Kutlandı

23 Nisan 2023 803
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 103. Yıldönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Nevşehir’de büyük bir coşku ile kutlandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Nevşehir Valiliği koordinesinde Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen bir dizi etkinlikle kutlandı. Nevşehir Valiliği önünde bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başlayan program, Güzelyurt Turgut Akdevelioğlu İlkokulu bahçesinde devam etti. Programa katılan Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şahlan Öztürk, Nevşehir İl Jandarma Komutan Kurmay Albay Bahittin Murat Yakın, protokol üyeleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar geleceğin teminatı olan çocukların bayram sevincini paylaştı.

Burada düzenlenen program Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Polat’ın günün anlam ve önemine dair yaptığı konuşma ile başladı. Şehit Semih Turgut Ortaokulu, Güzelyurt Turgut Akdevelioğlu öğrencilerinin ‘Bayrak Şiiri’, ‘Egemenlik Ulusundur’ ve ‘Bu Vatan Kimin’ başlıklı şiirleri okumaları,  Güzelyurt Turgut Akdevelioğlu İlkokulu öğrencilerinin taekwondo gösterisi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı sporcuların jimnastik gösterisi ve geleneksel çocuk oyunlarının ardından program, Nevşehir Jandarma At ve Köpek Eğitim Merkezi (JAKEM) Komutanlığı’nın eğitimli at ve köpek gösterileriyle sona erdi.

Program kapsamında ayrıca Nevşehir Belediyesi tarafından Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde çocuk şenliği düzenlendi.