Türkiye Ulusal Ajansı “Merkezi Projeler” internet sayfası açıldı!

04 Ağustos 2023 607
Türkiye Ulusal Ajansı “Merkezi Projeler” internet sayfası açıldı!

Erasmus+ Programı, yurt dışında eğitim, öğretim, staj, profesyonel gelişim, yaygın öğrenme temelli gençlik aktiviteleri ile kurumlar arasındaki işbirliklerini destekleyen AB’nin eğitim, gençlik ve spor alanlarındaki hibe programıdır. 

Avrupa Dayanışma Programı, gençlerin kendi ülkelerinde veya yurt dışında topluma yarar sağlayan projelerde gönüllü olmaları, çalışmaları veya ağ kurma faaliyetlerinde bulunmaları için fırsatlar yaratan, toplumsal ihtiyaçları karşılamayı hedefleyen yeni bir Avrupa Birliği girişimidir.

Programlarda ülke merkezli ve merkezi olmak üzere farklı faaliyetler yer almaktadır:

Merkezi projeler, merkezi Brüksel’de bulunan Avrupa Eğitim ve Kültür Yürütme Ajansı tarafından yürütülen proje grubudur. Bu çerçevede, merkezi projelerin başvuruları Yürütme Ajansı’na yapılırken, ülke merkezli projeler için başvuru AB üyesi ya da programla ilişkili üçüncü ülkelerde bulunan ulusal ajanslara yapılmaktadır. 

Aşağıda linkini sunduğumuz sayfa Türkiye Ulusal Ajansı tarafından hazırlanmış olup Erasmus+ ve Avrupa Dayanışma Programlarındaki merkezi projeler hakkında bilgi vermek ve bilgi kaynaklarını birarada sunmak üzere tasarlanmıştır. Mutlaka incelemenizi tavsiye ederiz.

https://www.ua.gov.tr/anasayfa/icerikler/merkezi-projeler/ 

Saygılarımızla
Uluslararası İlişkiler Ofisi
iro@nevsehir.edu.tr
uio@nevsehir.edu.tr

Türkiye Ulusal Ajansı “Merkezi Projeler” internet sayfası açıldı!