Rektör Aktekin: ‘ESERA 2023 Kapadokya’ Dünyanın En Prestijli Bilimsel Organizasyonlarından Biri

29 Ağustos 2023 809
Rektör Aktekin: ‘ESERA 2023 Kapadokya’ Dünyanın En Prestijli Bilimsel Organizasyonlarından Biri

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin,  üniversite olarak 65 farklı ülkeden 1100’e yakın akademisyen ve araştırmacıyı Nevşehir’de ve Türkiye’de ağırlamaktan büyük onur ve mutluluk duyduklarını söyledi.

NEVÜ Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi’nde 1 Eylül 2023 tarihine kadar devam edecek olan ‘ESERA 2023 Kapadokya’ konferansı kapsamında tanışma kokteyli düzenlendi. Kokteyle; NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, ‘ESERA 2023 Kapadokya Konferansı’ Düzenleme Kurulu Başkanı Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gültekin Çakmakçı, üyeler NEVÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu ve Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Fatih Taşar, 65 farklı ülkeden akademisyen ve araştırmacılar katıldı.

Kokteylin açılışında konuşan Rektör Aktekin, tarihte değişik medeniyetlere ev sahipliği yapmış ve ‘Kültürel Miras’ varlığı günümüze kadar taşınmış Kapadokya’nın merkezinde,  böylesi büyük ve uluslararası prestije sahip bir etkinliğe paydaş olmaktan ve ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. 

Rektör Aktekin: 65 Farklı Ülkeden 1100’e yakın Akademisyen ve Araştırmacı Üniversitemizde Buluştu

65 farklı ülkeden 1100’e yakın akademisyen ve araştırmacının katıldığı ‘ESERA 2023 Kapadokya’ konferansının ‘Fen Bilim Eğitimi’ alanında dünyanın en prestijli bilimsel organizasyonlarından biri olduğunu ifade eden Rektör Aktekin, “Bilim, miras, kültür ve sanat, Kapadokya'da benzersiz bir şekilde birbirine bağlıdır. Bu nedenle ESERA 2023 Konferansı'nın temasının ‘Bilim Eğitimini Kültürel Mirasla Birleştirmek’ olarak belirlenmesi bu anlamda çok isabetli olmuştur. Bölgenin kültür açısından son derece zengin olması ve birçok tarihi kültürün mirasını bugüne kadar taşıması nedeniyle, ‘Kültürel Miras’ kavramı yönünden Yükseköğretim Kurulu (YÖK)  tarafından belirlenen ‘Doğal ve Kültürel Miras Turizmi’ alanında ihtisas üniversitesi olarak ‘ESERA 2023 Kapadokya’ bizim ihtisas alanımız kapsamında paydaş olduğumuz uluslararası bir etkinliktir. 

Bu anlamda bu değerli konferansın gerçekleşmesinde büyük katkıları bulunan düzenleme kurulunun değerli başkan ve üyeleri;  Hacettepe Üniversitesi’nden Prof. Dr. Gültekin Çakmakçı, Gazi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mehmet Fatih Tasar, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu’na çok teşekkür ediyorum. Konferansta bildiri sunan değerli bilim insanlarına da katkıları ve katılımları için teşekkür ediyorum. Kapadokya’nın merkezinde yer alan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nin Rektörü olarak ESERA 2023 Kapadokya Konferansının paydaşı olmaktan büyük bir onur ve mutluluk duyduğumuzu tekrar vurgulamak istiyorum” dedi.

Rektör Aktekin daha sonra misafir akademisyen ve araştırmacılarla bir araya gelerek kendileriyle bir süre görüştü.