NEVÜ Öğrencilerinin Başarılı Projelerine TÜBİTAK Desteği

27 Ekim 2023 694
NEVÜ Öğrencilerinin Başarılı Projelerine TÜBİTAK Desteği

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Semra ve Vefa Küçük Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü 3. sınıf öğrencisi Gamze Soysal’ın “Hemşirelik Öğrencilerinin Kişilik Özelliklerinin Klinik Karar Verme ve Problem Çözme Üzerine Etkisi"  ve Fen-Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü 4. sınıf öğrencileri Nihal Yıldırım ile Firdevs Onay’ın “Zihinsel Yetersizliği Olan Çocuk Babalarının Aile Yükünün Değerlendirilmesi” başlıklı projeleri TÜBİTAK tarafından başarılı projeler arasında yer alarak desteklenmeye hak kazandı.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), Bilim insanı Destek Programları Başkanlığı tarafından yürütülen “2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2023 Yılı 1. Dönem” başvuru sonuçları açıklandı. Üniversitelerde öğrenim görmekte olan ön lisans ve lisans öğrencilerini projeler yoluyla araştırma yapmaya teşvik etme amacı güden program kapsamında NEVÜ Semra ve Vefa Küçük Sağlık Bilimleri Fakültesi İç Hastalıkları Hemşireliği Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Gamze Muz’un akademik danışman olduğu Hemşirelik Bölümü 3. sınıf öğrencisi Gamze Soysal’ın yürütücülüğünü yaptığı ‘"Hemşirelik Öğrencilerinin Kişilik Özelliklerinin Klinik Karar Verme ve Problem Çözme Üzerine Etkisi" başlıklı projesi TÜBİTAK tarafından destek almaya hak kazandı.  

Ayrıca NEVÜ Semra ve Vefa Küçük Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Zehra Çalışkan’ın akademik danışmanı olduğu Fen-Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü 4. sınıf öğrencileri Nihal Yıldırım ve Firdevs Onay’ın “Zihinsel Yetersizliği Olan Çocuk Babalarının Aile Yükünün Değerlendirilmesi” başlıklı projeleri de TÜBİTAK tarafından destek almaya hak kazanan projeler arasında yer aldı. 

TÜBİTAK 2209-A kapsamında destek almaya hak kazanan öğrencileri ve danışman hocalarını tebrik eden NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, üniversite olarak nitelikli eğitim-öğretim faaliyetlerinin yanı sıra bilimsel çalışmalara da büyük önem vererek desteklediklerini söyledi.