NEVÜ İzci Kulübü ile Dağcılık Kulübü’nden “100. Yıl Cumhuriyet Yürüyüşü”

30 Ekim 2023 652
NEVÜ İzci Kulübü ile Dağcılık Kulübü’nden “100. Yıl Cumhuriyet Yürüyüşü”

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) İzci Kulübü ile Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı” dolayısıyla Zemi Vadisi'nde "100. Yıl Yürüyüşü" düzenledi.

NEVÜ Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Akademik Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi M. Toprak Keskin ve NEVÜ İzci Kulübü Akademik Danışmanı Öğr. Gör. Mehmet Fatih Tan rehberliğinde üniversitenin akademik ve idari personel ile kulüp üyesi öğrencilerin katılımlarıyla Zemi Vadisi’nde "100. Yıl Yürüyüşü" düzenlendi. Katılımcılar, Ürgüp yolu üzerinde 1516 rakımlı Babacık Mevkii Kermir Tepesinin eteğinden başlayıp Göreme Açık Hava Müzesi bölgesinde sonlanan yaklaşık 5 kilometrelik parkurda, Türk Bayrakları ve marşlar eşliğinde yürüdü.

İzcilik ve Dağcılık Hakkında Bilgilendirildiler

İzcilik ve dağcılık faaliyetlerinde insanın kendine yetme ve doğada hayatta kalma konularının önemli bir yeri olduğuna değinen kulüplerin akademik danışmanları, bu nedenle kişilerin bu faaliyetleri gerçekleştirirken yürüdüğü yolları, geçtiği patikaları ve tırmandıkları yamaçları iyi bilmeleri konularında öğrencileri bilgilendirdi.

Etkinlikte Yarışma ve Oyunlar Gerçekleştirildi 

Öğrencilerin farkındalıklarını ölçmek ve yetilerini güçlendirmek için yürüyüş parkuru boyunca geçtikleri yollar, patikalar, köprüler ve mağaralara dair kendilerine soruların da sorulduğu eğlenceli mini yarışma ve oyunlar gerçekleştirildi.  

Çevre Temizliği Yaptılar

Cumhuriyet’in 100. yılında bir araya gelen akademisyenler ve öğrenciler ayrıca vadi yürüyüşü boyunca sosyal sorumluluk adına çevre temizliği de yaptı.