Kapadokya’nın Doğal ve Kültürel Mirası Dersi Kapsamında NEVÜ’lü Öğrenciler Hacı Bektaş Veli Müzesini Gezdi

02 Kasım 2023 753
Kapadokya’nın Doğal ve Kültürel Mirası Dersi Kapsamında NEVÜ’lü Öğrenciler Hacı Bektaş Veli Müzesini Gezdi
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Turizm Fakültesinde verilen ve birçok fakülteden öğrencinin seçtiği Kapadokya’nın Doğal ve Kültürel Mirası adlı Ortak Seçmeli Ders (OSD) kapsamında Hacı Bektaş Veli Müzesine gezi düzenlendi.

NEVÜ'nün Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından ‘Doğal ve Kültürel Miras Turizmi' alanında ihtisaslaşma üniversitesi olarak belirlenmesiyle birlikte öğrencilere yönelik Kapadokya Bölgesi'nin kültürel ve doğal mirası hakkında birçok etkinlik düzenlenmeye devam ediyor. Bu kapsam üniversitede öğrenim gören öğrenciler için Ortak Seçmeli Ders havuzuna eklenen “Kapadokya’nın Doğal ve Kültürel Mirası” adlı ders ile öğrenciler, Kapadokya Bölgesi’nin sahip olduğu doğal ve kültürel miras unsurlarını yerinde görüp öğrenme fırsatı buluyor. 

Turizm Fakültesi Turizm İşletmeciliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ozan Atsız ve Turizm Rehberliği Bölümü Öğr. Gör. Filiz Yüksel ile Öğr. Gör. Hülya Ceylan’ın vermiş olduğu Ortak Seçmeli Ders havuzundan Kapadokya’nın Doğal ve Kültürel Mirası adlı ders kapsamında Hacı Bektaş Veli Müzesi ziyaret edildi. Sergilenen eserlerin görüldüğü gezide müzenin kültür merkezinde semah ekibi tarafından semah tanıtımı yapıldı, Alevi-Bektaşi Ritüeli Semah ile ilgili öğrencilere bilgi verildi. 

Dersi alan öğrenciler daha sonra, Hacı Bektaş Veli dergâhı ziyaret etti.