Nevşehir Mahmut-Dudu Yazıcı Anadolu Lisesi’nin Açılışı Yapıldı

07 Kasım 2023 727
Nevşehir Mahmut-Dudu Yazıcı Anadolu Lisesi’nin Açılışı Yapıldı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, ‘Eğitime Sürdürülebilir Katkı’ hedefi ile Anadolu Vakfı tarafından Nevşehir'de inşa ve tefriş edilen Mahmut-Dudu Yazıcı Anadolu Lisesi’nin açılış törenine katıldı.

Açılışa Nevşehir Valisi Ali Fidan, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran, Kapadokya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Karasar, Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, Anadolu Grubu ve Anadolu Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Kamilhan Süleyman Yazıcı, Anadolu Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nilgün Yazıcı, protokol üyeleri ve davetliler katıldı.

Törende konuşan Vali Fidan, “Yatırımların en güzeli şüphesiz ki insana yapılan yatırımdır, eğitime yapılan yatırımdır, umudumuz, yarınımız olan gençlerimize ve çocuklarımıza yapılan yatırımdır.” dedi.

Konuşmasının devamında Türkiye’deki eğitim çağındaki çocukların ve gençlerin sayısının dünyadaki birçok ülkenin nüfusundan daha yüksek olduğunu belirten Vali Fidan, “Bu genç ve dinamik nüfus yapısı ülkemizin en büyük gücü ve zenginliğidir. Geleceğimizin güvencesi olan gençlerimizi, çocuklarımızı yarınlara en güzel şekilde hazırlamak, eğitimde kaliteyi yükseltmek, çağın gerektirdiği nitelikli ve donanımlı insan gücüne sahip olabilmek için yoğun bir çaba içerisindeyiz. Eğitim yatırımlarına sadece bir miktar maddi katkı sunmak, fiziki bir mekân temin etmek veya bina yapmak olarak da bakılmamalıdır.  Eğitim yatırımları aynı zamanda toplumla kucaklaşma, sevgi bağı oluşturma ve sosyal sorumluluk üstlenme vesilesidir. O yüzden hayırseverlerimizin böylesine kıymetli toplumsal sorumluluk projelerinde rol üstlenmeleri, eğitim alanında yatırımlar yapmaları ilimiz için ülkemiz için çok büyük önem taşımaktadır” Şeklinde ifadelerde bulundu.

16 modern derslik, birer fizik, kimya ve biyoloji laboratuvarının yanı sıra bilgisayar, müzik ve resim dersliklerinin bulunduğu Mahmut-Dudu Yazıcı Anadolu Lisesi’nin açılış töreni, okul binası ve dersliklerin gezilmesinin ardından sona erdi.