Rektör Aktekin NEVÜ’lü Öğrencilerle Bir Araya Geldi

08 Kasım 2023 912
Rektör Aktekin NEVÜ’lü Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, üniversite uyum programı kapsamında düzenlenen “Rektör-Öğrenci Buluşması” etkinliğinde NEVÜ’ye yeni başlayan Mühendislik Mimarlık Fakültesi, Turizm Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Semra ve Vefa Küçük Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve Meslek Yüksekokulu öğrencileri ile bir araya geldi.

Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından organize edilen ve NEVÜ Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi Damat İbrahim Paşa Salonu’nda gerçekleştirilen programa NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şahlan Öztürk, üniversitenin akademik ve idari birim yetkilileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Filistinli Şehitler İçin Kur’an-ı Kerim Tilaveti Okundu

Program, İsrail saldırılarında hayatını kaybeden tüm Filistinli şehitler için Kur’an-ı Kerim tilaveti okunarak edilen dua ve akabinde saygı duruşu ile İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin konuşmasının başında İsrail’in uluslararası hukuka ve vicdani değerlere aykırı olarak Filistin’de zulüm ve soykırım uyguladığını vurgulayarak “Gerçekten dünya zor dönemlerinden birini yaşıyor. Filistin’de yaşananlar iyilerle-kötülerin, adil olanlarla – zalim olanların savaşıdır. Bilim ve teknoloji ne kadar gelişse de insani değerlere aykırı yaklaşımlar ortadan kalkmıyor. Adil bir dünya inşası için hep birlikte çalışacağız. Sizler de eğitimlerinizi en iyi şekilde tamamlayarak mesleklerinizde uzman birer birey olarak daha adil, insan haklarına ve evrensel hukuka saygılı toplumların inşasında rol alacaksınız” dedi.

“Üniversiteler Evrensel Düşünce ve Bilim Üretim Merkezleridir”

NEVÜ’nün Türkiye’nin saygın üniversiteleri arasında olduğunun altını çizen Rektör Aktekin, şunları kaydetti, “Üniversitemizin bulunduğu Kapadokya coğrafyası geçmişten bu güne birçok medeniyete ev sahipliği yapmış kadim bir coğrafya. Kıymetli arkadaşlar, Türkiye’nin sayılı üniversitelerden birine geldiniz. Üniversiteler evrensel düşünce ve bilim üretim merkezleridir. Her insan yürüyen bir kütüphanedir. Yani her insan bir kütüphane kadar yaşamı boyunca bir birikim elde eder. Türkiye’nin 81 ilinden, dünyanın 54 farklı ülkesinden öğrencilere ev sahipliği yapıyoruz. Burada iyi bir iletişim ve arkadaşlık kurarak farklı dünyalarla tanışabilirsiniz.

Üniversitemiz, tecrübeli akademik ve idari personeli ile öğrenci dostu bir yaklaşımla profesyonel hizmet sunan bir kurum. Zihnen, fikren ve kültürel olarak zenginleşerek buradan ayrılmanız için çalışıyoruz. Şunu unutmayın ki, okurken meslek sahibi olmanın yanı sıra bireysel gelişiminizi de sağlayacaksınız. Dolayısıyla insani değerlere, erdeme, vicdana ve doğru ahlaka dayanmayan bir kariyer insanlara hiçbir fayda getirmez. Size araştırarak ve üreterek öğrenmenizi tavsiye ederek sözlerimi sonlandırıyorum. Hepinize tekrardan hayırlı, başarılı bir eğitim dönemi diliyorum” diye konuştu.

Rektör Aktekin’in konuşmalarının ardından öğrencilerin istek, öneri ve sorularının alındığı program; Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı İsmail Köse, Öğrenci İşleri Daire Başkanı Yusuf Akandere, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkan V. Gökhan Onmuş, NEVÜ Kariyer Planlama, Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muzaffer Toprak Keskin ve Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü personeli Gökhan Duru’nun bilgilendirme sunumlarıyla son buldu.