NEVÜ GSF Seramik ve Cam Bölümü’ne Genç Sanat Yarışmasından Ödül

09 Kasım 2023 718
NEVÜ GSF Seramik ve Cam Bölümü’ne Genç Sanat Yarışmasından Ödül

NEVÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam Bölümü Arş. Gör. Ferit Cihat Sertkaya “Gündüz Gece” adlı eserle “Genç Sanat: Güncel Sanat Proje Yarışması”nda sergileme ödülüne layık görüldü.

Bu yıl Aşık Veysel’in dizesi “Uzun İnce Bir Yoldayım” temasıyla 9’uncusu düzenlenen “Genç Sanat: Güncel Sanat Proje Yarışması”nda, NEVÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam Bölümü Arş. Gör. Sertkaya “Gündüz Gece” adlı eseriyle Sergileme Ödülüne layık görüldü. İzmir Efes Kültür Yolu Festivali kapsamında gerçekleştirilen ödül töreni ve sergi açılışı, Kültür Sanat Fabrikası'nda bulunan İzmir Resim ve Heykel Müzesi sergi salonunda yapıldı. 

Arş. Gör. Ferit Cihat Sertkaya ayrıca, davet edildiği Bodrum Sağlık Vakfı, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültelerinin iş birliği ile düzenlenen özel gereksinimli bireylerin sanata dair vizyonlarının genişletilmesi amacıyla sanatçı, akademisyen ve özel gereksinimli bireylerin bir araya geldiği 10. Bodrum Sağlık Vakfı Sanat Çalıştayına, “Cumhuriyetin 100. Yılı”, serbest ve Bodrum temalı sıraltı dekor uygulamaları ile destek verdi.

Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin yarışmaya katılarak üniversiteyi ve şehri başarılı bir şekilde temsil eden, NEVÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam Bölümü Arş. Gör. Ferit Cihat Sertkaya’yı tebrik ederek başarılarının devamını diledi.