Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin’in ‘10 Kasım Atatürk’ü Anma’ Mesajı

10 Kasım 2023 697
Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin’in ‘10 Kasım Atatürk’ü Anma’ Mesajı
Ulusal Kurtuluş Zaferimizin Başkomutanı, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, dünya çapında askeri ve siyasi bir deha olmasının yanı sıra büyük bir kültür insanıdır. Hayatı boyunca çok okuyan, araştıran, kültürel çalışmalar yapan, hakikat bilgisi ışığında düşünen, üreten bir insan olmuş ve sürekli kendini yetiştirmiştir. 
Kurucusu olduğu ve ‘Temeli Kültürdür’ dediği Cumhuriyetimiz; Atatürk’ün bizlere bıraktığı en büyük mirastır. O’nu anmak; bu büyük mirasa sahip çıkmak demektir.
  
2023 yılında büyük bir onurla 100. Yılını kutladığımız Cumhuriyetimizin kazanımları ve elde ettiği demokratik ve toplumsal başarılarla bugün Türkiye Cumhuriyeti dünyanın en büyük 20 ekonomisinden biri olarak ‘Dünya Düzeni’nin inşası ve gelişimi süreçlerine etkin katkılar sunan dünyanın saygın ülkeleri arasında yerini almıştır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Cumhuriyetin ilelebet yaşayabilmesi için hakikatle tasavvur ettiği ‘Fikri Hür, Vicdanı Hür ve İrfanı Hür’ bireylerden oluşan nesiller yetiştirerek Milli Kültürümüzü ve Cumhuriyetimizi dünyada örnek düzeye yükseltmek ise; en asli ülkümüz ve gelecek nesillerimize olan Milli borcumuzdur.
    
Ebediyete uğurlamanın 85. yılında O’nu rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz. Ruhu şad olsun.