SGK ve NEVÜ Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Arasında ‘Sağlık Hizmetleri Protokolü’ İmzalandı

10 Kasım 2023 824
SGK ve NEVÜ Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Arasında ‘Sağlık Hizmetleri Protokolü’ İmzalandı
T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Diş Hekimliği Fakültesi Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi arasında “Sağlık Hizmetleri Protokolü” imzalandı.

Ankara SGK Genel Müdürlüğünde düzenlenen Sağlık Hizmetleri Protokolü imza törenine;  NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bayram Deviren, Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi Başhekimi Doç. Dr. Murat İçen, Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yalçın Şahin, SGK Genel Sağlık Sigortası (GSS) Genel Müdürü Doç. Dr. Eren Usul, GSS Genel Müdürlüğü Sözleşme ve Uygulama Daire Başkanı Doç. Dr. Lütfiye Yasemin Gönder ve GSS Genel Müdürlüğü Sözleşme ve Uygulama Daire Başkanlığı Şube Müdürü Sevinç Altın katıldı.
 
SGK ile yapılan protokol ile vatandaşlara nitelikli ağız ve diş sağlığı hizmeti verebilecek olmanın mutluluğu içerisinde olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin “Geçtiğimiz aylarda ilimiz protokolü ve Nevşehirli hemşerilerimizin katılımlarıyla temelini attığımız Diş Hekimliği Fakültesi ve Uygulama Hastanemiz tamamlanana kadar nitelikli hizmet vermesi amacıyla mevcut 28 ünitlik Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi’ni eğitim ve hasta bakım anlamında nitelikli hale getirmiş bulunuyoruz. Sağlık Bakanlığımızdan gerekli ruhsat ve faaliyet izin belgelerini daha önce almıştık.

Bugün burada, SGK Başkanlığı ile yaptığımız Sağlık Hizmetleri Protokolü neticesinde Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimiz çok yakın tarihte tam hasta kabulüne başlayacaktır.  Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimizin tam hasta kabulüne başlamasıyla vatandaşlarımızın nitelikli sağlık hizmetine kavuşacak olmasından büyük memnuniyet duyduğumu tekrar ifade ediyor, protokol ile sağlanacak hizmetlerin üniversitemiz, Nevşehir’imiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.