"Tek Kişilik Düet" Tiyatro Oyunu NEVÜ’de Sahnelenecek

14 Kasım 2023 776
"Tek Kişilik Düet" Tiyatro Oyunu NEVÜ’de Sahnelenecek

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü Ankara Devlet Tiyatrosu bünyesinde Tom Kempinski’nin kaleme aldığı, Lale Eren Dalsar’ın çevirdiği ve Mithat Erdemli’nin yönetmenliğini yaptığı “Tek Kişilik Düet” adlı tiyatro oyunu, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ)’de tiyatro severlerle buluşacak.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ve Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğüne bağlı tüm Bölge Müdürlüklerince NEVÜ’de her ay düzenli olarak temsil verilmesinin karara bağlanmasının ardından 2023-2024 eğitim- öğretim yılının ilk tiyatro gösterimi 15 Kasım 2023 Çarşamba günü saat: 20:00’de " Tek Kişilik Düet " adlı tiyatro oyunu ile başlayacak.

NEVÜ Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi Damat İbrahim Paşa Salonunda düzenli olarak sahnelenecek tiyatro etkinliği biletleri T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü Biletini Al: https://biletinial.com/tr-tr/tiyatro/koltuk_secimi  adresinden temin edilecek.

Tiyatronun Konusu:

Güzel, tutkulu, yetenekli ve kariyerinin doruğunda bir kadın olan Stephanie, MS hastalığına yakalanır. (Merkezi sinir sisteminde tutukluğa neden olan, yaşamı kısıtlayan bir hastalık). Usta bir keman virtüözü olan Stephanie’nin parmakları artık kemanın üstündeki notalara hükmedemez bir hal alır ve trajedi de bu noktada başlar. Başlangıçta kabul etmese de bu durum, kendisi gibi müzisyen olan ve başarılarıyla adından sıkça söz ettiren eşiyle evliliğini de sarsmıştır. Eşinin de önerisiyle Psikiyatrist Doktor Feldmann ile görüşmeye başlar. Bir bakıma Stephanie’nin Tek Kişilik Düeti de burada başlar.

Yer: NEVÜ Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi Damat İbrahim Paşa Salonu

Tarih: 15 Kasım 2023 Çarşamba

Saat: 20:00

Bilet Temini

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü Biletini Al: https://biletinial.com/tr-tr/tiyatro/koltuk_secimi