NEVÜ Sosyoloji Topluluğu ‘Dünya Sosyologlar Günü’ ve ‘Cumhuriyetin 100. Yılı’ İçin 100 Fidanı Toprakla Buluşturdu

15 Kasım 2023 880
NEVÜ Sosyoloji Topluluğu ‘Dünya Sosyologlar Günü’ ve ‘Cumhuriyetin 100. Yılı’ İçin 100 Fidanı Toprakla Buluşturdu

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Topluluğu ‘Cumhuriyetin 100. Yılı’ kutlamaları kapsamında ve ‘14 Kasım Dünya Sosyologlar Günü’ dolayısıyla 100 adet çam fidanını toprakla buluşturdu.  

NEVÜ merkez kampüste düzenlenen fidan dikim etkinliğine; Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ensar Çetin, Sosyoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Çağdaş Ümit Yazgan, Nevşehir Orman İşletme Müdürlüğü Orman İşletme Şefi Özgül Yıldırım, Sosyoloji Bölümü öğretim üyeleri, Sosyoloji Topluluğu Başkanı Buse Başaran ve üyeleri ile Sosyoloji Bölümü öğrencileri katıldı. 

Günün anlam ve önemine dair birer konuşma yapan Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ensar Çetin ve Sosyoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Çağdaş Ümit Yazgan, fidanların temini ile birlikte çeşitli ekipman desteğinde bulunan Nevşehir Orman İşletme Müdürlüğü Orman İşletme Şefi Özgül Yıldırım’a ve personellerine,  yer, araç ve personel desteği veren NEVÜ Rektörlüğü başta olmak üzere NEVÜ Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı ile personellerine teşekkür etti.

Katılımcılar ve öğrenciler daha sonra Sosyoloji Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Hasan Yavuzer’in  duaları eşliğinde 100 adet çam fidanını toprakla buluşturarak can suyu verdi.