“Tek Kişilik Düet” Adlı Tiyatro Oyunu NEVÜ’de Sahnelendi

16 Kasım 2023 689
“Tek Kişilik Düet” Adlı Tiyatro Oyunu NEVÜ’de Sahnelendi

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü Ankara Devlet Tiyatrosu tarafından “Tek Kişilik Düet” adlı tiyatro oyunu, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ)’de sahnelendi.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ve Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğüne bağlı tüm Bölge Müdürlüklerince NEVÜ Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi Damat İbrahim Paşa Salonu’nda her ay düzenli olarak temsil verilmesinin karara bağlanmasının ardından 2023-2024 eğitim- öğretim yılının ilk tiyatro gösterimi olan " Tek Kişilik Düet " adlı tiyatro oyunu, tiyatro severlerle buluşturuldu.

NEVÜ Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi Damat İbrahim Paşa Salonu’nda Tom Kempinski’nin kaleme aldığı, Lale Eren Dalsar’ın çevirdiği ve Mithat Erdemli’nin yönetmenliğini yaptığı “Tek Kişilik Düet” adlı tiyatro oyununa; Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şahlan Öztürk, Nevşehir Jandarma At ve Köpek Eğitim Merkezi (JAKEM) Komutanı Jandarma Albay İlyas Uysal, NEVÜ’nün akademik ve idari personeli ile öğrencilerin yanı sıra tiyatro severler izleyici olarak katıldı.

Merkezi sinir sisteminde tutukluğa neden olan ve yaşamı kısıtlayan MS hastalığına yakalanan usta bir keman virtüözü Stephane ile psikiyatrist Feldmann'ın hikayesinin konu edildiği oyun, tiyatro sever katılımcılar tarafından beğeniyle izlendi.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü ile NEVÜ arasında imzalanan protokol kapsamında NEVÜ Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi Damat İbrahim Paşa Salonu’nda her ay düzenli olarak halka açık tiyatro etkinlikleri devam edecek.