Rektör Aktekin Sırbistan Devlet Radyo Televizyon Kanalı PTC’ye Konuştu

19 Kasım 2023 624
Rektör Aktekin Sırbistan Devlet Radyo Televizyon Kanalı PTC’ye Konuştu

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Sırbistan Devlet Radyo Televizyon Kanalı PTC’ye Türk eğitim sistemi üzerine konuştu.

NEVÜ Eğitim Fakültesi eş yürütücülüğünde ve Sırbistan'ın Niş Üniversitesi Pedagoji Fakültesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen “1. Uluslararası Öğretme, Öğrenme ve Öğretmen Eğitimi (TLTE) Konferansı”na davetli konuşmacı olarak katılan NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Sırbistan Devlet Radyo Televizyon Kanalı PTC’ye röportaj verdi. 

PTC’nin sorularını yanıtlayan ve Türk Eğitim sisteminin genel durumu, misyonu ve vizyonu konularında açıklamalarda bulunan Rektör Aktekin, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin, Yükseköğretim Kurulu (YÖK)  ile Türk üniversitelerinin eğitim-öğretim, burs, barınma ve diğer alanlarda öğrencilere sunduğu imkanlara değindi. 

Tarihte değişik medeniyetlere ev sahipliği yapmış dünyanın en önemli turizm merkezlerinden Kapadokya’nın doğal ve tarihi zenginlikleri arasında eğitim-öğretim faaliyetlerinde bulunan NEVÜ’nün  sahip olduğu imkanlara ve dünya çapında ortaya koyduğu başarılarına da değinen Rektör Aktekin, Sırbistan’da öğrenim gören öğrencileri Türkiye’ye ve NEVÜ’ye davet etti.