NEVÜ Psikoloji Kulübü’nden ‘Psikoloji Semineri’

20 Şubat 2024 459
NEVÜ Psikoloji Kulübü’nden ‘Psikoloji Semineri’

Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Psikoloji Kulübü tarafından GİPDER (Girişimci Psikologlar Derneği) ve Maya Psikoakademi iş birliği ile ‘Psikoloji Semineri’ düzenlendi.

Çevrim içi yapılan seminere; NEVÜ Psikoloji Kulübü Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Nilgün Türkileri, Psikolog Hakan Dağ, Klinik Psikolog Cansel Şenel, Uzman Klinik Psikolog Hande Yalçın ve öğrenciler katıldı.  

GİPDER’in Kurucu Başkanı da olan Psikolog Hakan Dağ “Psikolojide Girişimcilik” konusuyla geleceğin psikologlarına kendi deneyimlerinden, girişimci ruhun ve sahada aktif biçimde rol almanın öneminden bahsetti. Maya Psikoakademi’nin kurucu ortağı olan Klinik Psikolog Cansel Şenel “Obsesif Kompulsif Bozukluk” konusuyla katılımcıları bilgilendirdi. Şenel, OKB’nin nedenleri, etiyolojisi, tanı kriterleri ve sık görülen obsesyonlar gibi kapsamlı bir anlatım gerçekleştirdi. Maya Psikoakademi’nin kurucu ortağı olan Uzman Klinik Psikolog Hande Yalçın ise “Narisisizm” konusunda katılımcılara bilgi verdi. Yalçın; narsisizmin boyutları, narsistik kişilik bozukluğunda ebeveyn faktörleri, narsistik kişiliğin çocukluk kökeni gibi konulara değindi.

GİPDER’in Youtube kanalından canlı olarak yayınlanan seminerde katılımcılar, alanında uzman psikologlara sorularını sorarak bilgi ve deneyimlerinden yararlandılar.

NEVÜ Psikoloji Kulübü Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Nilgün Türkileri de yapılan iş birliğinden ve Bölüm öğrencilerinin kariyer planlamalarına ve bilgi birikimlerine yaptıkları katkılardan dolayı meslektaşlarına teşekkürlerini iletti.