NEVÜ’den ‘2024 Akademik Projeler Günü ve Akademik Performans Ödül Töreni’

14 Mart 2024 1607
NEVÜ’den ‘2024 Akademik Projeler Günü ve Akademik Performans Ödül Töreni’

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) tarafından,‘2024 Akademik Projeler Günü ve Akademik Performans Ödül Töreni’  düzenlendi.

NEVÜ Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi Karavezir Salonu’nda düzenlenen programa; Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Özlem Fındık, Prof. Dr. Mutluhan Akın ve Prof. Dr. Şahlan Öztürk, Rektör Danışmanları Prof. Dr. Seydi Battal Gazi Karakoç ve Prof. Dr. Adem Çatak, üniversitenin akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.

Programın açılışında konuşan NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin ‘Doğal ve Kültürel Miras Turizmi’ alanında ihtisaslaşan üniversite olarak, eğitim-öğretim faaliyetlerinin yanı sıra Araştırma-Geliştirme (Ar-Ge)  projeleri ile her türlü yayınları önemsediklerini ve desteklediklerini söyledi.

Aktekin, “Devletimizin ve Yüksek Öğretim Kurulumuzun (YÖK) üniversitelerden önemli beklentileri bulunmakta ve biz de Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi olarak bu beklentiler ve stratejik hedeflerimiz doğrultusunda birçok başarılı proje ve çalışmayı gerçekleştirmiş olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Göreve geldiğimiz günden bugüne siz değerli akademisyenlerimizin eğitim-öğretim faaliyetlerinin yansıra ulusal ve uluslararası düzeyde Ar-Ge çalışmalarını da en etkin ve verimli şekilde destekledik, desteklemeye devam ediyoruz. 

Bu kapsamda da gerek Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından, gerekse üniversitemiz bünyesinde faaliyet gösteren Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimimiz, İhtisaslaşma Koordinatörlüğümüz ve Kapadokya Teknopark bünyesinde faaliyette bulunan Teknoloji Transfer Ofisimiz aracılığı ile proje fikri arayışında olan, bir proje fikrine sahip olan ve hangi proje desteğine başvuracağına karar verememiş olan, proje hazırlayan ve proje önerisi üzerinde destek ihtiyacı olan, projesi reddedilmiş ve revizyon yapmak isteyen, patent başvurusu yapmak isteyen, projesine ortak arayan kısacası proje ve patent konularında destek ihtiyacı olan tüm akademisyenlerimize ve öğrencilerimize birebir destekler sunuyoruz.

Üniversite olarak burada en önemli amaçlarımızdan bir tanesi de yürütülen akademik çalışmaların toplum yararına ekonomik değerlere dönüşmesini sağlayacak, bilimsel ilerlemeye katkı sunacak düzeyde olmalarını temin etmek ve araştırmaların sayı ve kalitesini artırmaktır.

Bu vesileyle 2023 yılında en çok atıf alan,  uluslararası indeksli dergilerde en çok yayın yapan, en çok BAP projesi yürüten, TÜBİTAK projesi tamamlayan araştırmacılarımızı ve en çok sınai mülkiyet başvurusu yapan tüm araştırmacılarımızı şahsım ve üniversitem adına bir kez daha tebrik ediyor, başarılı çalışmalarının artarak devam etmesini temenni ediyorum” diye konuştu.

Rektör Aktekin’in konuşmalarının ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mutluhan Akın üniversitenin güncel proje durumu ve 2024 yılı çalışma planı, Teknoloji Transfer Ofisi Uzmanı Öğr. Gör. Ekrem Aydın TÜBİTAK destekleri ve Spor Bilimleri Fakültesi Fakülte Sekreteri Halil Güvenç BAP ve İhtisaslaşma Proje destekleri hakkında bilgilendirme sunumunda bulundu.

Program, Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin’in akademisyenlere teşekkür belgelerini vermeleri ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

2023 Yılında En Çok Atıf Alan Araştırmacılar

  1. Doç. Dr. Bekir Bora DEDEOĞLU
  2. Prof. Dr. Ersan KABALCI
  3. Doç. Dr. Mehmet ŞENOL
  4. Prof. Dr. Seydi Battal Gazi KARAKOÇ
  5. Doç. Dr. Ebubekir KAYA
  6. Doç. Dr. Mehmet YEŞİLBUDAK
  7. Doç. Dr. Cevahir ALTINKAYNAK
  8. Doç. Dr. Ozan ATSIZ
  9. Prof. Dr. Şenay GÜNGÖR
  10. Prof. Dr. Bayram DURBİLMEZ

2023 Yılında Uluslararası İndeksli Dergilerde En Çok Yayın Yapan Araştırmacılar

  1. Prof. Dr. Erdoğan ÇİÇEK
  2. Doç. Dr. Bekir Bora DEDEOĞLU
  3. Doç. Dr. Sevil SUNGUR
  4. Dr. Öğr. Üyesi Barış ERİÇOK
  5. Prof. Dr. Seydi Battal Gazi KARAKOÇ
  6. Prof. Dr. Sezer SORGUN
  7. Doç. Dr. Gülden KÜÇÜKAKÇA ÇELİK
  8. Doç. Dr. Kamuran ÖZDİL
  9. Dr. Öğr. Üyesi Eda BALABAN VAROL
  10. Prof. Dr. Yasin YAZLIK
  11. Dr. Öğr. Üyesi Gülhan KÜÇÜK ÖZTÜRK

 En Çok BAP Projesi Yürüten Araştırmacılar

  1. Prof. Dr. Zeliha LEBLEBİCİ
  2. Prof. Dr. Serkan ŞAHİNKAYA
  3. Prof. Dr. Sezen AKSÖZ
  4. Prof. Dr. Şahlan ÖZTÜRK
  5. Prof. Dr. Nesimi AKTAŞ
  6. Doç. Dr. Kamil Emre GERÇEKASLAN
  7. Prof. Dr. Cemal ÇARBOĞA
  8. Prof. Dr. Erdoğan ÇİÇEK
  9. Dr. Öğr. Üyesi Naşit İĞCİ
  10. Prof. Dr. Zahide BAYER ÖZTÜRK

 2023 Yılı ve Öncesinde TÜBİTAK Projesi Tamamlayan Araştırmacılar

  1. Prof. Dr. Şahlan ÖZTÜRK
  2. Prof. Dr. Sezen AKSÖZ
  3. Prof. Dr. Fatma KARİPCİN
  4. Doç. Dr. Suat BAŞBUĞ
  5. Prof. Dr. Recep KARA
  6. Prof. Dr. Ali Kürşad GÖRÜR
  7. Doç. Dr. Ayşe ORHAN
  8. Doç. Dr. Hatice TOPCU
  9. Doç. Dr. Sevil SUNGUR
  10. Dr. Öğr. Üyesi Özkan BEYAZ

En Çok Sınai Mülkiyet Başvurusu Yapan Araştırmacılar 

  1. Prof. Dr. Ali Kürşad GÖRÜR
  2. Doç. Dr. Cem Okan ÖZER
  3. Öğr. Gör. Orçun BAĞRA