NEVÜ Öğretim Üyesi TÜBİTAK Projesi Kapsamında Pennsylvania Üniversitesi (UPENN)’de

25 Mart 2024 470
NEVÜ Öğretim Üyesi TÜBİTAK Projesi Kapsamında Pennsylvania Üniversitesi (UPENN)’de

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Gonca Zeynep Tunçbilek Dinçer, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK)’ın “2219 Yurt Dışı Doktora Sonrası Araştırma Burs Programı” kapsamında araştırma projesini Amerika’nın Pennsylvania Üniversitesi (UPENN)’de yürütüyor.    

Dr. Öğr. Üyesi Tunçbilek Dinçer, “Müze-Kent Önerisi: Kapadokya Jeoparkı ve Philadelphia Müze Bölgesi (Museum-City Proposal: Cappadocia Geopark and Philadelphia Museum District)” isimli çalışmasını yürütmek üzere Pennsylvania Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü’nde görevlendirildi. 

TUBİTAK  bursu kapsamında 12 ay süre ile Pennsylvania Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümünde görevlendirilen Dr. Öğr. Üyesi Tunçbilek Dinçer; 2023 yılında ABD’deki prestijli Getty Vakfı tarafından yayınlanan “Shaping Roman Landscape: Ecocritical Approaches to Architecture and Wall Painting in Early Imperial Italy” kitabının yazarı Sanat Tarihi Öğretim Üyesi Mantha Zarmakoupi ile birlikte müzeler kenti olarak varlığını sürdüren “Philadelphia: Museum Mile” örneğinden yola çıkarak Kapadokya'nın “müze-kent” olarak farklı ölçeklerdeki temsil biçimlerini eleştirel ve çoklu bir perspektiften değerlendirerek sergilenmesine dair küratöryel öneriler sunan çalışması ile mimarlık, müzecilik ve küratöryel çalışmalar alanına kuramsal katkılarda bulunmayı amaçlamakta.